
Søte skoleboller
Søte skoleboller kan lages med melisdryss eller melis dyppet i kokos. Disse smaker dessuten ekstra godt med deilige bringebær og en hjemmelaget vaniljekrem.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Søte melisboller:
1 kg
siktet hvetemel
5 dl
melk
200 g
sukker
2 ts
vaniljesukker
50 g
fersk gjær
2 stk
egg (ett til pensling)
150 g
smør
50 stk
bringebær
Vaniljekrem:
6 dl
helmelk
8 stk
eggeplommer
1 dl
sukker
2 ts
vaniljesukker
1.5 ss
Maizena
Skoleboller
Tradisjonelle skoleboller smaker også godt med bringebær.

Slik gjør du:
Søte melisboller:
Ha hvetemel, romtemperert melk, sukker, vaniljesukker, gjær og 1 egg i en bakebolle, og elt med en kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10 minutter.
Del 150 gram kaldt smør i terninger, og elt det inn i deigen på middels hastighet til deigen slipper bollen.
Dekk bollen med plast eller et fuktig klede, og la deigen heve på kjøkkenbenken til den har doblet i størrelse. Ca. 1 time.
Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Trill deigen til en pølse og skjær i 20-24 biter. Rull hver bit til runde boller og sette dem på bakepapirkledde stekebrett. Trykk dem litt ned på midten, dekk med et kjøkkenhåndkle og etterhev i cirka 30 minutter.
Pensle bollene med pisket egg, og legg rikelig med vaniljekrem på hver bolle. Legg et par bringebær i vaniljekremen, og stek bollene på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.
Tips:
Bruk gjerne en sprøytepose når du skal fordele vaniljekremen i hver bolle.
Avkjøl bollene på en rist.
Vaniljekrem:
Ha melk, eggeplommer, sukker, vaniljesukker og Maizena i en kjele, og varm opp under omrøring. Pisk deretter kraftig til vaniljekremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Sett kjelen over et kaldt vannbad, og rør av og til.
Bruk en sil og dryss melis over hver bolle eller lag skoleboller. Da rører du sammen melis og vann, smører melisen rundt vaniljekremen på hver bolle og dypper i kokos.
Tips:
Om du ikke vil ha melispulver eller kokos på vaniljekremen, så kan du klippe ut en sirkel av bakepapiret og legge over.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.