Spicy brosme
Spicy brosme er en asiatiskinspirert rett som passer perfekt i den kalde årstiden. Brosmen er i torskefamilien, men minner litt om steinbit og breiflabb. Mange sier den smaker litt som hummer, og den er saftig i kjøttet.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Spixy brosme:
700 g
brosmefilet
3 stilker
vårløk
200 g
sukkererter
1 ts
finhakket ingefær
1 stk
chili
2 stk
sitrongress
2 dl
søt soyasaus (kecap manis)
2 ss
sesamolje
200 g
teriyakisaus
1 dl
vann
4 dl
ris
Tilbehør
2 lime
1 potte frisk koriander
Slik gjør du:
Spicy brosme:
Del brosmefileten i skiver. Ha søt soyasaus og sesamolje i en pose og legg fiskeskivene i posen til marinering i kjøleskapet mens du forbereder grønnsakene.
Del vårløk og sukkererter i skiver. Skrell og finhakk ingefær. Del chili i tynne skiver. Finhakk sitrongresset.
Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme, og stek fiskeskivene på begge sider. Til de er gylne. Ha dem over på en tallerken.
Ha grønnsakene over i stekepannen, og fres i et par minutter. Tilsett sausen fra marineringen, teriyakisaus og vann, og kok det litt inn.
Legg i fiskeskivene og la det putre på svak varme til fisken er ferdig.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Server spicy brosme med kokt ris, en skvis lime og litt frisk koriander på topp.