Sprø abbor
Sprø abbor med chilimayo og salat smaker helt nydelig i en tortillalefse. Dette er i tillegg topp turmat du kan pakke med i sekken.
Enkel•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Sprø abbor:
1 dl
hvetemel
2 stk
egg
100 gr
brødrasp
1 ts
salt
1 ts
pepper
0.5 ts
cayennnepepper
400 gr
abborfilet
1 dl
olje
Chilimajones:
150 gr
lettmajones
1 ss
sriracha chilisaus
Tilbehør:
10 stk
cherrytomater
0.5 stk
agurk
1 pose
ruccula
8 stk
små maistortillalefser
0.5 stk
chili
Slik gjør du:
Sprø abbor:
Visp sammen eggene i en bolle, ha mel på en tallerken og brødrasp, salt, pepper og cayennepepper på en tallerken.
Del abborfiletene i strimler. Dypp dem først i melet, så i egget og til slutt i brødraspen.
Varm opp en stekepanne med olje på sterk varme. Fres abborbitene til de er sprø og gylne. Ha dem over på en tallerken med tørkepapir slik at oljen renner av.
Chilimajones og tilbehør:
Bland sammen lettmajones og sriracha til en chilimajones.
Del cherrytomater i to og agurk i skiver.
Server sprø abbor på tortillalefse med cherrytomater, agurk, ruccula og chilimajones. Topp med et par skiver chili.