Sprø fisk med green curry
Sprø fisk med green curry er en smaksbombe som tar deg helt til Thailand. Vi har brukt lysing, men du kan fint bruke annen hvit fisk også.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Sprø fisk::
600 g
lysingfilet
1 stk
egg
0.5 dl
melk
100 g
hvetemel
100 g
panko
1 ts
salt
2 dl
solsikkeolje
Green curry:
5 stilker
vårløk
2 stilker
sitrongress
1 fedd
hvitløk
6 skiver
ingefær
110 g
green curry paste
6 dl
kokosmelk
3 dl
grønnsakskraft
1 stk
grønn paprika
1 stk
løk
2 stk
lime
1 ts
salt
1 ts
pepper
Tilbehør:
3 dl
basmatiris
1 plante
koriander
Slik gjør du:
Sprø fisk:
Del fiskfileten i strimler.
Visp sammen egg og melk i en bolle. Ha hvetemel i en bolle og bland sammen strøkavring og salt i en tredje bolle. Vend fiskebitene først i hvetemel, så egg og til slutt i panko.
Tips:
Panko er en type grove og sprøe brødsmuler. Den finner du i butikken og står i hyllen der du finner asiatiske sauser. Der finner du også green curry paste.
Varm opp en stekepanne på høy varme, og fres den panerte fisken til den er gyllen på alle sider. Ha fiskebitene over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir, og la oljen renne av.
Tips:
Det er best å steke fisken mens sausen koker.
Green curry:
Del 3 stilker vårløk og 2 stilker sitrongress i store biter. Del hvitløken i to.
Varm opp en kjele med olje på høy varme. Ha i vårløk, sitrongress, hvitløk og skivene med ingefær. Rør inn green curry paste, 1 ts av gangen.
Tips:
Det er lurt å smake seg frem med green curry-paste slik at sausen ikke blir for sterk.
Tilsett kokosmelk og grønnsakskraft, og la det småkoke i 10 minutter.
Del paprika, løk og 2 stilker vårløk i skiver. Varm opp en wok eller dyp stekepanne med olje på høy varme, og fres grønnsakene i 3-4 minutter.
Sil av karrisausen, og hell sausen over grønnsakene. La det småkoke et par minutter. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Tilbehør:
Kok risen etter anvisning på pakken.
Server den sprø fisken med ris, saus og frisk koriander.