Sprøstekt fjellørret
Det enkle er ofte det beste. Det er ikke mye som slår sprøstekt fjellørret med agurksalat, rømme, sitron og kokte poteter.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kryddermiks:
2 ts
salt
2 ts
kvernet pepper
2 ts
sitronpepper
2 ts
sennepsfrø
2 ts
paprikapulver
2 ts
tørket koriander
2 ts
løkpulver
Agurksalat:
4 ss
vann
2 ss
eddik
1 ss
sukker
1 stk
agurk
Tilbehør:
8 stk
poteter
2 stk
sitroner
3 dl
rømme
Sprøstekt fjellørret og tilbehør:
4 stk
fjellørret
2 ss
smør
Slik gjør du:
Kryddermiks:
Ha alle ingrediensen i en bolle og knus det godt sammen, gjerne med en morter. Kryddermiksen kan godt være litt grovkornet.
Agurksalat:
Bland sammen vann, eddik og sukker. Rør til sukkeret er løst opp.
Del agurken i tynne skiver, gjerne med en mandolin.
Vend agurksivene inn i laken.
La den stå kaldt mens du forbereder resten av måltidet.
Tilbehør:
Skrell potetene, og kok opp en kjele med vann. Kok potetene møre.
Del sitronene i båter og ha rømmen over i en bolle.
Sprøstekt fjellørret:
Rens og fileter fjellørreten. Behold skinnet på.
Krydre fjellørreten med kryddermiksen.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek fjellørreten med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt.
Snu fisken i pannen og stek den raskt på kjøttsiden før du løfter den ut. Kjøttet skal ha en rosa kjerne.
Server fjellørret med poteter, agurksalat, rømme og en skvis sitron.