Det enkle er ofte det beste. Det er ikke mye som slår sprøstekt fjellørret med agurksalat, rømme, sitron og kokte poteter.

Sprøstekt fjellørret

Det enkle er ofte det beste. Det er ikke mye som slår sprøstekt fjellørret med agurksalat, rømme, sitron og kokte poteter.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Kryddermiks:

2 ts

salt

2 ts

kvernet pepper

2 ts

sitronpepper

2 ts

sennepsfrø

2 ts

paprikapulver

2 ts

tørket koriander

2 ts

løkpulver

Agurksalat:

4 ss

vann

2 ss

eddik

1 ss

sukker

1 stk

agurk

Tilbehør:

8 stk

poteter

2 stk

sitroner

3 dl

rømme

Sprøstekt fjellørret og tilbehør:

4 stk

fjellørret

2 ss

smør

Slik gjør du:

Kryddermiks:

Ha alle ingrediensen i en bolle og knus det godt sammen, gjerne med en morter. Kryddermiksen kan godt være litt grovkornet. 

Agurksalat:

Bland sammen vann, eddik og sukker. Rør til sukkeret er løst opp.

Del agurken i tynne skiver, gjerne med en mandolin.

Vend agurksivene inn i laken.

 

La den stå kaldt mens du forbereder resten av måltidet.

Tilbehør:

Skrell potetene, og kok opp en kjele med vann. Kok potetene møre. 

 

 

Del sitronene i båter og ha rømmen over i en bolle.

Sprøstekt fjellørret:

 

Rens og fileter fjellørreten. Behold skinnet på.

Krydre fjellørreten med kryddermiksen.

Det enkle er ofte det beste. Det er ikke mye som slår sprøstekt fjellørret med agurksalat, rømme, sitron og kokte poteter.

 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek fjellørreten med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt.

Snu fisken i pannen og stek den raskt på kjøttsiden før du løfter den ut. Kjøttet skal ha en rosa kjerne.

 

Server fjellørret med poteter, agurksalat, rømme og en skvis sitron. 

Flere oppskrifter med ørret finner du her

Charlotte Mohn Gaustad viser deg hvordan du fileterer fisk: