Sprøstekt gjedde
Sprøstekt gjedde med stekte grønnsaker smaker godt i sommervarmen. Denne deilige fiskeretten kan også serveres sammen med tilbehør som potetsalat, koke poteter eller en frisk salat.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Sprøstekt gjedde:
700 gr
gjedde
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 dl
hvetemel
2 stk
egg
2 dl
strøkavring
3 ss
smør
Stekte grønnsaker:
12 stk
små poteter
1 stk
rødløk
1 stk
rød paparika
165 gr
remulade
Utstyr som anbefales:
- 3 matbokser
- Primus med stekepanne
- Gass
- Stekspade
- Lighter/fyrstikker
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Rens, fileter, fjern bein og skinn av gjedda, og del den i mellomstore stykker.
Tips:
Om du satser på å få napp på fisketur, så fileterer du fisken på turen.
Ha salt og pepper på gjeddestykkene.
Ha hvetemel på en tallerken, visp sammen eggene og ha dem i en bolle og ha strøkavring på en tallerken.
Dypp gjeddestykkene først i mel, så i egg og til slutt i strøkavring.
Legg de panerte gjeddestykkene i en matboks.
Del opp rødløk og paprika i mellomstore biter og kok potetene møre. Ha alt over i en matboks.
Pakk med resten av ingrediensene i sekken.
Dette gjør du på tur:
Fyr opp primusen på medium varme og ha 1.5 ss smør i stekepannen.
Fres poteter, paprika og rødløk i 4-5 minutter til potene har en fin stekeskorpe. Ha det over i boksen med lokket på så det holder varmen.
Ha resten av smøret i stekepannen og stek gjeddefiletene i 4-5 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt.
Server sprøstekt gjedde og stekte grønnsaker med remulade.