Sprøstekt gjedde med stekte grønnsaker smaker godt i sommervarmen. Denne deilige fiskeretten kan også serveres sammen med tilbehør som potetsalat, koke poteter eller en frisk salat.

Sprøstekt gjedde

Sprøstekt gjedde med stekte grønnsaker smaker godt i sommervarmen. Denne deilige fiskeretten kan også serveres sammen med tilbehør som potetsalat, koke poteter eller en frisk salat.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Sprøstekt gjedde:

700 gr

gjedde

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 dl

hvetemel

2 stk

egg

2 dl

strøkavring

3 ss

smør

Stekte grønnsaker:

12 stk

små poteter

1 stk

rødløk

1 stk

rød paparika

165 gr

remulade

Utstyr som anbefales: 

  • 3 matbokser 
  • Primus med stekepanne 
  • Gass 
  • Stekspade 
  • Lighter/fyrstikker

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Rens, fileter, fjern bein og skinn av gjedda, og del den i mellomstore stykker. 

 

Tips:

Om du satser på å få napp på fisketur, så fileterer du fisken på turen.

Ha salt og pepper på gjeddestykkene. 

Ha hvetemel på en tallerken, visp sammen eggene og ha dem i en bolle og ha strøkavring på en tallerken. 

Dypp gjeddestykkene først i mel, så i egg og til slutt i strøkavring. 

Legg de panerte gjeddestykkene i en matboks. 

Del opp rødløk og paprika i mellomstore biter og kok potetene møre. Ha alt over i en matboks. 

 

Pakk med resten av ingrediensene i sekken. ​

Dette gjør du på tur:

 

Fyr opp primusen på medium varme og ha 1.5 ss smør i stekepannen. 

 

Fres poteter, paprika og rødløk i 4-5 minutter til potene har en fin stekeskorpe. Ha det over i boksen med lokket på så det holder varmen. 

Ha resten av smøret i stekepannen og stek gjeddefiletene i 4-5 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt. 

 

Server sprøstekt gjedde og stekte grønnsaker med remulade. ​

Flere oppskrifter med turmat