Stekt lyr
Lyr er en velsmakende fisk som kan både stekes, friteres, bakes og lages farse av. Stekt lyr med kremet gulrotstappe, stekte poteter og baconsmør smaker helt nydelig.
Enkel•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Gulrotpuré:
4 stk
gulrot
2 ss
smør
0.5 dl
fløte
Baconsmør:
100 g
baconbiter
100 g
smør
1 ss
sitronsaft
2 stilker
vårløk
Stekte poteter:
600 g
poteter
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
800 g
lyrfilet
2 ss
smør
Lyr
Lyr er i torskefamilien og er lett gjenkjennelig med sitt underbitt. Lyren elsker småfisk som tobis og sild, men spiser både reker og krabber når det er nødvendig. Lyren er stort sett tilgjengelig hele året.
I tillegg til å steke lyr, egner den seg godt som farse. Den blir også ekstra god marinert på grillen. Et godt tips til sommerens middag kanskje?
Slik gjør du:
Gulrotpuré:
Skrell og del gulrøttene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Ha dem over i en bolle med smør og mos det godt sammen.
Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
Stekte poteter:
Skrell potetene og kok dem møre. La de renne av på et kjøkkenpapir. Ha på salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med smør på middels varme, og fres potetene til de er gylne.
baconsmør:
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres baconet til det er crispy.
Ha i sitronsaft og finhakket vårløk mot slutten.
Stekt lyr:
Krydre lyrfiletene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på middels varme med smør, og fres lyrfiletene i cirka 5 minutter med skinnsiden ned.
Snu dem over og stek dem i et par minutter på den andre siden.