Stekt makrell med hjertesalat
Stekt makrell i hjertesalat er et friskt innslag som turmat. Du behøver ikke en gang kniv og gaffel. Denne spiser du med hendene.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Stekt makrell:
800 gr
makrell
2 dl
hvetemel
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
smør (til steking)
Tilbehør:
2 stk
hjertesalat
0.5 stk
agurk
0.5 stk
rødløk
Dressing:
1 dl
lettrømme
1 dl
lettmajones
2 ss
sitronsaft
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 ts
tørket dill
Utstyr som anbefales:
Til denne retten er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme, da er den unnagjort i en fei når du er ute på tur.
- 2 mellomstore matbokser
- Primus med stekepanne
- Gass
- Stekespade
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Rens, fileter og fjern bein av makrellen, og del den i mellomstore stykker.
Tips:
Om du satser på å få napp på fisketur, så fileterer du fisken på turen.
Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend makrellstykkene i melblandingen. Legg makrellstykkene i en matboks.
Skjær av enden på hjertesalaten, og legg bladene på hjertesalaten i an matboks. Del agurk og rødløk i skiver og ha det over i boksen med hjertesalat.
Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, salt, pepper og dill og ha det over i en matboks.
Dette gjør du på tur:
Fyr opp primusen på medium varme og ha smør i stekepannen.
Stekt makrellstykkene i 2-3 minutter på hver side til skinnet er sprøtt.
Fordel makrellstykker, agurkskiver og rødløk på hjertesalatbladene, og avslutt med dressing på topp.