Stekt ørret med ertepuré
Stekt ørret med ertepuré, poteter, asparges og hvitvinssmør smaker smaker helt nydelig på varme sommerdager.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Stekt ørret:
1 ts
salt
1 ts
pepper
800 gr
ørretfilet
1 ss
smør
Ertepuré:
400 gr
frosne erter
3 ss
smør
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Hvitvinssaus:
1 stk
sjalottløk
200 gr
smør
3 dl
hvitvin
1 ss
finhakket gressløk
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Tilbehør:
8 stk
poteter
1 bunt
asparges
1 ss
smør
1 ts
salt
1 ts
pepper
Slik gjør du:
Stekt ørret:
Krydre ørretfiletene med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med smør og stek ørretfiletene med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og fisken er gyllen og akkurat gjennomstekt.
Ertepuré:
Kok ertene i en kjele med vann i et par minutter.
Sil av vannet og kjør ertene i en hurtigmikser eller en stavmikser. Tilsett smøret når du er halvveis og smak til med salt og pepper når du har fått en fin og kremet pure.
Hvitvinssmør:
Finhakk sjalottløken og fres det i en kjele med 1 ss smør til den er blank.
Tilsett resten av smøret og hvitvin, og la det putre på middels varme i noen minutter.
Sil av løken. Finhakk gressløken og ha den over i sausen. Smak til med salt og pepper.
Tilbehør:
Kok opp en kjele med vann og kok potetene møre.
Kutt aspargesene slik at du har de grønne toppene igjen.
Kok opp en kjele med litt vann og salt. Ha aspargesen i kjelen sammen med smøret og damp under lokk i ca. 3 minutter.