Stekt ørret med risotto og asparges

Stekt ørret smaker helt herlig – spesielt nyfisket. Med en kremet risotto med soltørkede tomater og smørdampet asparges blir dette garantert sommerens vinner på middagsbordet.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Risotto:

1 stk

løk

2 fedd

hvitløk

3 ss

olivenolje

300 gr

risottoris (arborioris)

4 dl

hvitvin

50 gr

soltørkede tomater

2 l

kyllingbuljong

50 gr

revet parmesan

0.5 ts

salt

1 ts

pepper

Stekt ørret:

800 gr

ørretfilet

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 ss

smør

Tilbehør:

1 bunt

asparges

0.5 ts

salt

1 ss

smør

8 stk

cherrytomater

Slik gjør du:

Risotto:

 

Del opp løk og hvitløk i små biter.

 

Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels varme, og fres løk og hvitløk i cirka 3 minutter, til løken er blank.

Ha i risen og hvitvinen, og la det koke inn. 

Finhakk de soltørkede tomatene og ha bitene over i risen.

Spe på med kyllingbuljoneng litt og litt. Dette tar litt tid, og krever litt tålmodighet. La risottoen tykne, og hell på mer buljong. Om du ønsker mer smak av hvitvin kan det tilsettes med buljongen.

Gjenta prosessen til risen er al dente. Det er ikke sikkert at du trenger å bruke så mye som 2 liter buljong, så om du har igjen buljong og risen virker ferdig, så dropp resten.

 

Rør inn revet parmesan og smak til med salt og pepper til slutt.

Stekt ørret:

Krydre ørretfiletene med salt og pepper.

 

Varm opp en stekepanne med smør og stek ørretfiletene til fisken er gyllen og akkurat gjennomstekt.

Tilbehør:

Kutt aspargesene slik at du har de grønne toppene igjen.

 

Kok opp en kjele med litt vann og salt. Ha aspargesen i kjelen sammen med smøret og damp under lokk i cirka 3 minutter.

Ha risotto på hver tallerken, og legg ørreten på topp. Server med smørdampet asparges og et par cherrytomater.​

Flere oppskrifter med ørret