Stekte nudler med ørret
Med noen enkle forberedelser hjemme kan du enkelt lage et herlig ørretmåltid med en asiatisk vri på primusen. Stekte nudler med ørret blir garantert turens vinner.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Stekte nudler med ørret:
1 stk
chili
1 stk
løk
1 stk
rød paprika
150 g
sukkererter
1 dl
kecap manis (søt soyasaus)
1.5 dl
teriyakisaus
3 ss
sesamolje
2 ss
sesamfrø
1 fedd
Hvitløk
1 ts
salt
2 ts
kvernet pepper
1 ss
olje
700 g
ørret
200 g
eggnudler
Utstyr som anbefales:
- 3 mellomstore matbokser
- Primus med kjele
- Gass
- Stekespade/sleiv
- Fyrstikker/lighter
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Del chili, løk og rød paprika i tynne skiver og sukkererter i to. Ha det over i en matboks.
Bland sammen søt soyasaus, teryakisaus, sesamolje, sesamfrø, knust hvitløk, salt og pepper, og ha det over på en flaske eller tett matboks.
Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten, og del den i middels store biter på cirka 2x2 cm og ha det over i en matboks. Pakk med nudler, olje, salt og pepper.
Innslag på God Morgen Norge, TV2:
Her kan du se innslaget fra God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles lagde stekte nudler med ørret på primusen.
Dette gjør du på tur:
Kok opp vann i en kjele på primusen og kok nudlene halvparten av tiden som anvisningen på pakken sier. Sett det til side mens du forbereder resten.
Ha olje i kjelen på primusen og fres først grønnsaksblandingen på middels høy varme i et par minutter. Tilsett ørretbitene og senk varmen.
Sil vannet av nudlene og ha dem over i kjelen sammen med sauseblandingen. Vend alt forsiktig sammen slik at saus, grønnsaker, nudler og ørret er godt blandet. Smak til med salt og pepper.