Stekte nudler med ørret

Med noen enkle forberedelser hjemme kan du enkelt lage et herlig ørretmåltid med en asiatisk vri på primusen. Stekte nudler med ørret blir garantert turens vinner.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Stekte nudler med ørret:

1 stk

chili

1 stk

løk

1 stk

rød paprika

150 g

sukkererter

1 dl

kecap manis (søt soyasaus)

1.5 dl

teriyakisaus

3 ss

sesamolje

2 ss

sesamfrø

1 fedd

Hvitløk

1 ts

salt

2 ts

kvernet pepper

1 ss

olje

700 g

ørret

200 g

eggnudler

Utstyr som anbefales:

  • 3 mellomstore matbokser 
  • Primus med kjele 
  • Gass 
  • Stekespade/sleiv 
  • Fyrstikker/lighter

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Del chili, løk og rød paprika i tynne skiver og sukkererter i to. Ha det over i en matboks. 

 

Bland sammen søt soyasaus, teryakisaus, sesamolje, sesamfrø, knust hvitløk, salt og pepper, og ha det over på en flaske eller tett matboks. 

Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten, og del den i middels store biter på cirka 2x2 cm og ha det over i en matboks. Pakk med nudler, olje, salt og pepper.

Innslag på God Morgen Norge, TV2:

Her kan du se innslaget fra God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles lagde stekte nudler med ørret på primusen.

Dette gjør du på tur:

Kok opp vann i en kjele på primusen og kok nudlene halvparten av tiden som anvisningen på pakken sier. Sett det til side mens du forbereder resten. 

Stekte nudler med ørret
INGREDIENSENE:  Dette trenger du til stekte nudler med ørret.

 

Ha olje i kjelen på primusen og fres først grønnsaksblandingen på middels høy varme i et par minutter. Tilsett ørretbitene og senk varmen. 

 

gmn-4.jpg
PÅ PRIMUSEN: Fres alt på primusen og kos deg på tur.

 

Sil vannet av nudlene og ha dem over i kjelen sammen med sauseblandingen. Vend alt forsiktig sammen slik at saus, grønnsaker, nudler og ørret er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

Flere oppskrifter med turmat