Stekte nudler med reinsdyrmedaljong
Stekte nudler med reinsdyrmedaljong smaker nydelig med den søte smaken fra sausen sammen med litt sterk chili. Prikken over i-en er saftige og møre skiver av deilig reinsdyrmedaljong.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Reinsdyrmedaljong:
2 ss
olje
1 ts
salt
1 ts
pepper
800 g
reinsdyrmedaljong
Stekte nudler:
3 stk
pak choy
250 g
eggnudler
0.5 stk
løk
2 stk
chili
2 stilker
vårløk
2 bokser
bønnespirer
2 dl
teriyakisaus
2 dl
kecap manis (søt soyasaus)
1 ss
sesamolje
Tips:
Juster mengden chili etter hva du ønsker selv. Prøv deg heller frem, enn å ende med en rett du synes er for sterk. De gode smakene fra både reinsdyrmedaljongen og fra sausen skal komme frem.
Slik gjør du:
Reinsdyrmedaljong:
Varm opp en stekepanne med olje på middels sterk varme. Ha salt og pepper på reinsdyrmedaljongen, og stek til kjøttet er medium/rare. La kjøttet hvile mens du forbereder resten.
Kjernetemperatur:
Lite stekt: 53-55 °C
Medium: 56-60 °C
Medium pluss: 60-70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Stekte nudler:
Kok opp en kasserolle med vann og gi pak choyene et lett oppkok. Sil av vannet og sett til side.
Kok nudlene etter anvisning på pakken, sil av vannet og sett til side.
Finhakk løken, del chili og vårløk i skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje på middels sterk varme og fres løk og chili før du tilsetter vårløk og bønnespirer.
Ha nudlene over i stekepannen og tilsett pak choy, teriyakisaus, søt soyasaus og sesamolje. Vend det hele godt sammen og smak til med salt og pepper, eventuelt mer saus.
Del reinsdyrmedaljongen i skiver på ca. 2 centimeter. Ha nudlene over på tallerken og legg reinsdyrskivene på topp.