Sursøt saus smaker helt nydelig og er blant noen av de mest kjente kinesiske rettene utenfor Kina. Tradisjonelt går den under navnet sweet and sour og er laget med innbakt svinekjøtt eller kylling, men vi har laget vår vri med deilig brosmefilet fra Degernes.

Sursøt saus med fritert brosme

Sursøt saus smaker helt nydelig og er blant noen av de mest kjente kinesiske rettene utenfor Kina. Tradisjonelt går den under navnet sweet and sour og er laget med innbakt svinekjøtt eller kylling, men vi har laget vår vri med deilig brosmefilet fra Degernes.

Middels60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Frityrrøre:

250 g

hvetemel

1 ts

salt

3 ts

bakepulver

2.5 dl

vann

500 g

brosmefilet

1 l

frityrolje

Sursøt saus:

1 stk

rød paprika

1 stk

grønn paprika

1 boks

ananas i biter

1 stk

rødløk

6 ss

ketchiúp

6 ss

brunt sukker

3 ss

eddik

1 ts

maizena

0.5 ts

salt

3 ss

vann

2 dl

ris til servering

Slik gjør du:

Fritert brosme:

Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver og vann i en bolle, og rør det hele godt sammen til du har en tykk røre.

Del brosmefileten i middels store biter på cirka 2x2 cm. 

Ha fiskebitene i frityrrøren og sørg for at bitene er godt dekket med røre.

Varm opp en dyp stekepanne med olje på høy varme. Fres fiskebitene til de er sprø og gylne. Ha dem over på tørkepapir.

Sursøt saus:

Del opp rød og grønn paprika i middels store biter og rødløk i skiver.

Varm opp en stekepanne med olje på høy varme og fres paprikabitene og løken i et par minutter. 

Kok risen etter anvisning på pakken.

 

Bland sammen ketchup, brunt sukker,  eddik, maizena, salt og vann, og ha det over grønnsakene. Tilsett ananasen og anansjuicen, og la det putre til sausen tykner. Ha i fisken og server med fisk i sursøtsaus med ris. 

Server fritert brosmefilet med sursøt saus og ris. 

Flere oppskrifter med brosme