Sursøt saus med fritert brosme
Sursøt saus smaker helt nydelig og er blant noen av de mest kjente kinesiske rettene utenfor Kina. Tradisjonelt går den under navnet sweet and sour og er laget med innbakt svinekjøtt eller kylling, men vi har laget vår vri med deilig brosmefilet fra Degernes.
Middels•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Frityrrøre:
250 g
hvetemel
1 ts
salt
3 ts
bakepulver
2.5 dl
vann
500 g
brosmefilet
1 l
frityrolje
Sursøt saus:
1 stk
rød paprika
1 stk
grønn paprika
1 boks
ananas i biter
1 stk
rødløk
6 ss
ketchiúp
6 ss
brunt sukker
3 ss
eddik
1 ts
maizena
0.5 ts
salt
3 ss
vann
2 dl
ris til servering
Slik gjør du:
Fritert brosme:
Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver og vann i en bolle, og rør det hele godt sammen til du har en tykk røre.
Del brosmefileten i middels store biter på cirka 2x2 cm.
Ha fiskebitene i frityrrøren og sørg for at bitene er godt dekket med røre.
Varm opp en dyp stekepanne med olje på høy varme. Fres fiskebitene til de er sprø og gylne. Ha dem over på tørkepapir.
Sursøt saus:
Del opp rød og grønn paprika i middels store biter og rødløk i skiver.
Varm opp en stekepanne med olje på høy varme og fres paprikabitene og løken i et par minutter.
Kok risen etter anvisning på pakken.
Bland sammen ketchup, brunt sukker, eddik, maizena, salt og vann, og ha det over grønnsakene. Tilsett ananasen og anansjuicen, og la det putre til sausen tykner. Ha i fisken og server med fisk i sursøtsaus med ris.
Server fritert brosmefilet med sursøt saus og ris.