Syltetøykaker
Syltetøykaker kan du lage med all slags syltetøy. Pakk dem gjerne i syltetøyglass med sløyfe på, det er en perfekt julegave.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Syltetøykaker:
3 stk
egg
250 g
sukker
2 ts
bakepulver
2 ts
vaniljesukker
300 g
smør
500 g
hvetemel
200 g
bringebærsyltetøy
Rørte bringebær
Syltetøykakene blir enda bedre med rørte tyttebær.
Slik gjør du:
Syltetøykaker:
Visp egg og sukker sammen til eggedosis.
Del smør i terninger og smuldre det sammen med melet. Ha i bakepulver og vaniljesukker, og kna det hele sammen med eggedosisen.
Pakk deigen inn i plast, og la den ligge i kjøleskapet i 1-2 timer slik at det blir lettere å jobbe med den.
Varm opp stekeovnen til 175 grader.
Ha godt med hvetemel på kjøkkenbenken, og kjevle ut deigen til den er 3-4 mm tykk.
Bruk et glass på cirka 6 centimeter i diameter til å trykke ut kakene. Legg halvparten av kakene på et stekebrett med bakepapir.
Bruk en utstikker, for eksempel et hjerte, og stikk ut midten på halvparten av kakene. Ha litt vann langs kanten på kakebunnene, og legg kaketoppen med hull i midten på topp.
Fyll hvert hull med syltetøy. Pass på at du ikke har i for mye. En liten teskje er nok.
Stek syltetøykakene på midterste rille i ovnen i cirka 10 minutter. Kakene skal være lyse når de er ferdige. Avkjøl kakene på rist.