Teriyaki skrei
Teriyaki skrei er en smaksbombe med knasende gode grønnsaker til. Server med nykokt ris og et dryss koriander, og middagen er i boks.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Teriyaki skrei:
800 g
skrei i skiver
2 dl
teriyakisaus
1 ss
kecap manis (søt soyasaus)
1 ss
sesamolje
1 ts
revet ingefær
1 fedd
hvitløk
2 ss
cashewnøtter
1 ts
pepper
Grønnsaker:
1 stk
liten rødkål
1 stk
rødløk
1 stk
rød paprika
2 stk
gulrot
3 stenger
stangselleri
3 ss
østerssaus
2 ss
hoisinsaus
1 ss
kecap manis (søt soyasaus)
1 ss
srirachasaus
1 ss
sesamolje
1 ss
olje
Tilbehør:
3 dl
ris
1 neve
frisk koriander
Slik gjør du:
Teriaki skrei:
Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Del skivene med skrei i to og legg dem over i en ildfast form.
Bland sammen teriyakisaus, kecap manis, sesamolje, revet ingefær, knust hvitløk, cashewnøtter og pepper. Ha sausen over skivene med skrei.
Stek skreien på midterste rille i stekeovnen i cirka 10 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
Ris:
Kok risen etter anvisning på pakken mens skreien er i ovnen.
Grønnsaker:
Del rødkål, rødløk, paprika, gulrøtter og stangselleri i tynne skiver.
Bland sammen oyster sauce, hoisin sauce, kecap manis, sriracha og sesamolje.
Tips:
Om du ikke er så glad i sterk mat, så kan du justere ned mengden srirachasaus eller droppe den helt.
Varm opp en stekepanne på høy varme med olje. Fres grønnsakene raskt i et par minutter.
Ha sausen over grønnsakene, og la det frese til sausen har kokt seg noe inn.
Server teriyaki skrei med grønnsaker og ris med litt frisk koriander på topp.