Terteskjell
Terteskjell er en klassiker som på 70-tallet var selve svaret på helgekos. Med hjemmelaget fiskepudding smaker denne retten ekstra godt servert i en deilig hvit saus, med reker, erter og gulrøtter.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Fiskepudding:
500 g
hyse/torsk
1 ss
potetmel
2 ts
salt
0.5 ts
hvit pepper
0.5 ts
muskat
4 dl
melk
Hvit saus:
3 ss
smør
3 ss
hvetemel
5 dl
melk
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Fyll:
200 g
pillede reker
1 boks
erter/gulrøtter
8 stk
terteskjell
Slik gjør du:
Fiskepudding:
Varm opp stekeovnen til 120 grader.
Tips:
Du kan selvsagt kjøpe ferdig fiskepudding om tiden ikke strekker til for en hjemmelaget en.
Mal fiskefileten med salt i en foodprocessor.
Tilsett potetmel, salt, pepper og malt muskat, og spe med melk til en fin farse.
Smør en liten brødform, og fyll på med farsen. Dunk formen mot kjøkkenbenken så farsen pakker seg godt i formen, da unngår du lufthull i fiskepuddingen.
Stek fiskepuddingen på nederste rille i ovnen til den er fast og gjennomstekt, cirka 1 time.
Hvit saus:
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. Pass på at sausen ikke blir for tynn. Hold heller igjen litt melk.
La sausen småkoke i cirka 5 minutter. Rør om av og til slik at sausen ikke blir brent. Smak til med salt og pepper.
Del opp fiskepuddingen i små biter og ha det over i sausen. Bland i pillede reker, erter og gulrøtter, og vend det hele sammen.
Varm oppp terteskjellene etter anvisning på pakken og server med en god porsjon fiskestuing i hvert skjell.