Terteskjell er en klassiker som på 70-tallet var selve svaret på helgekos. Med hjemmelaget fiskepudding smaker denne retten ekstra godt servert i en deilig hvit saus, med reker, erter og gulrøtter.

Terteskjell

Terteskjell er en klassiker som på 70-tallet var selve svaret på helgekos. Med hjemmelaget fiskepudding smaker denne retten ekstra godt servert i en deilig hvit saus, med reker, erter og gulrøtter.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Fiskepudding:

500 g

hyse/torsk

1 ss

potetmel

2 ts

salt

0.5 ts

hvit pepper

0.5 ts

muskat

4 dl

melk

Hvit saus:

3 ss

smør

3 ss

hvetemel

5 dl

melk

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Fyll:

200 g

pillede reker

1 boks

erter/gulrøtter

8 stk

terteskjell

Slik gjør du:

Fiskepudding:

Varm opp stekeovnen til 120 grader.

Tips:

Du kan selvsagt kjøpe ferdig fiskepudding om tiden ikke strekker til for en hjemmelaget en.

Mal fiskefileten med salt i en foodprocessor.

Tilsett potetmel, salt, pepper og malt muskat, og spe med melk til en fin farse.

Smør en liten brødform, og fyll på med farsen. Dunk formen mot kjøkkenbenken så farsen pakker seg godt i formen, da unngår du lufthull i fiskepuddingen.

 

Stek fiskepuddingen på nederste rille i ovnen til den er fast og gjennomstekt, cirka 1 time.

Hvit saus:

 

Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. Pass på at sausen ikke blir for tynn. Hold heller igjen litt melk.

 

La sausen småkoke i cirka 5 minutter. Rør om av og til slik at sausen ikke blir brent. Smak til med salt og pepper.

 

Del opp fiskepuddingen i små biter og ha det over i sausen. Bland i pillede reker, erter og gulrøtter, og vend det hele sammen.

Varm oppp terteskjellene etter anvisning på pakken og server med en god porsjon fiskestuing i hvert skjell. 

Flere oppskrifter med hyse