Torsk med chorizo
Om du ønsker å piffe opp torskemiddagen anbefaler vi torsk med chorizo. Dette er en spennende rett med nydelige smaker, crunch og fylde.
Middels•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Torsk:
800 g
torskefilet
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 ss
smør
Chorizo:
150 g
chorizo
1 fedd
hvitløk
0.5 stk
chili
1 ss
solsikkeolje
2 ss
soltørkede tomater (finhakkede)
3 ss
smør
1 pose
ristede pinjekjerner
3 kvister
timian
1 ss
sitronsaft
1 ts
pepper
Potetmos:
800 g
poteter
2 ss
smør
1.5 dl
melk
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
Slik gjør du:
Torsk:
Tørk torskefiletene godt, og del i passe store porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Stek torskefiletene med skinnsiden ned, i ca. 10 minutter. Bruk en skje til å øse fettet over torsken underveis. Torsken er ferdig når den flaker seg og slipper skinnet.
Chorizo:
Del chorizoen i små terninger, og finhakk hvitløk og chili.
Tips:
Hvor sterk du ønsker chorizosausen kan du justere som du ønsker selv med mengden chili.
Varm opp en stekepanne med solsikkeolje på middels høy varme og fres chorizoen i 1-2 minutter. Tilsett hvitløk, chili og soltørkede tomater, og la det putre på svak varme i et par minutter. Tilsett smør, og la det putre til smøret har smeltet inn.
Rør inn pinjekjerner og finhakket timian. Smak til med sitronsaft og pepper.
Potetmos:
Skrell og del potetene i to.
Kok opp en kjele med vann, og ha potetene over i det kokende vannet. La potetene koke til de er møre, cirka 30 minutter.
Hell av kokevannet og tilsett smør. Rør smøret godt sammen med potetene med en gaffel.
Tilsett melken litt og litt av gangen, og mos det godt sammen til du har en fløyelsmyk og klumpfri potetmos. Smak til med salt og pepper.
Inspirasjon til julematen
Julen oser av tradisjoner, men mange leter fortsatt etter inspirasjon til julematen. Vi har samlet våre mest julete oppskrifter, og håper du finner noe som faller i smak.