Torsk med risotto
Torsk med risotto er en fyldig og smakfull middag, og litt annerledes enn den tradisjonelle torskemiddagen.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pannestekt torsk:
800 g
torskefilet
2 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
nøytral olje
2 ss
smør
Risotto med erter:
1.5 l
grønnsaksbuljong
2 ss
olivenolje
1 stk
løk
400 g
risottoris
3 skiver
bacon
400 g
erter
100 g
parmesan
Tilbehør:
4 skiver
prosciutto
1 potte
frisk timian
Slik gjør du:
Pannestekt torsk:
Del torsken i fire stykker og krydre dem med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med olje, og stek torskestykkene til de får en fin og gyllen stekeskorpe. Snu fisken og gjør det samme på den andre siden.
Sett ned temperaturen, og tilsett smør. La torsken få steke noen minutter mens du øser det smeltede smøret over torskestykkene.
Risotto med erter:
Kok opp buljongen
Finhakk løken og baconskivene.
Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels høy varme, og fres løken og baconbitene til løken er blank.
Tilsett risen og rør godt til risen er varm. Sett ned varmen.
Spe med varm grønnsaksbuljong, cirka en øse om gangen. Rør hele tiden til væsken har trukket inn i risen. Fortsett med å spe på med buljong til risen er al dente og fortsatt har noe tyggemotstand og væske igjen. Hold igjen litt buljong til du har tilsatt ertene.
Tips:
Dersom risen fortsatt er hard når du har brukt opp buljongen, så kan du tilsette mer buljong.
Rør inn frosne erter og resten av buljongen. Tilsett parmesan, og smak til med salt og pepper til slutt.
Tilbehør:
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Ha bakepapir på en stekeplate og legg på skivene med prosciutto. Stek på midterste rille til skinken er sprø.
Ha risotto på hver tallerken og topp med sprø prosciutto, stekt torsk og litt timian på topp. Ha gjerne litt revet parmesan på til slutt.