Tortillaburger på primusen
Tortillaburger på primusen er lettvint turmat som smaker. Denne vrien på hamburgeren lager du enkelt når du er ute på tur.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Tortillabruger:
4 stk
tortillalefser
400 g
kjøttdeig av vilt
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
0.5 ts
isbergsalat
0.5 stk
løk
2 stk
tomat
12 skiver
sylteagurk
1 flaske
hamburgerdressing
2 ss
smør
Utstyr som anbefales:
- 1 stk matboks/brødpose
- 1 stk stekespade
- Primus med stekepanne
- Gass
- Lighter
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
På hver av tortillalefsene fordeler du et tynt lag med kjøttdeig. Krydre med salt og pepper. Legg lefsene med kjøtt lagvis med bakepapir mellom, og legg dem i en matboks, eller rull dem sammen og legg dem i en brødpose.
Tips:
Du kan selvsagt fylle burgeren med dine favoritter. Både sopp, paprika, agurk, syltet rødløk, mais, ananas, syltede rødbeter og jalapeño passer bra. Av dressing smaker det godt med både BBQ-saus, srirachamajones, aioli og pesto i turburgeren.
Del isbergsalat, løk og tomat i tynne skiver, og ha det over i en matboks.
Pakk sekken med alle ingrediensene.
Dette gjør du på tur:
Fyr opp primusen på middels bluss. Ha 1/2 ts smør i en stekepanne.
Fres tortillalefsene i stekepannen med kjøttsiden ned til kjøttet er gjennomstekt.
Snu tortillalefsen og legg to skiver cheddarost på den ene halvsiden. Når osten har smeltet litt så kan tortillaburgeren tas ut. Fold den i to og dander med salat, løk, tomat og sylteagurk. Avslutt med hamburgerdressing.