Vafler
Vafler er kanskje noe alle liker, både små og store. De er både enkle og raske å lage, og smaker helt nydelig med tilbehør som hjemmelaget syltetøy, brunost, rømme og smør.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Vafler:
3 stk
egg
1 dl
sukker
100 g
smør
5 dl
melk
400 g
siktet hvetemel
1 ts
kardemomme
2 ts
vaniljesukker
1 ts
bakepulver
0.5 ts
natron
Server med hjemmelaget syltetøy
Klikk på bildet for oppskriften.
Slik gjør du:
Slik gjør du::
Visp egg og sukker godt sammen i en bakebolle.
Smelt smør og tilsett melken. Ha det over i eggeblandingen.
Bland siktet hvetemel med kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og natron i en bakebolle, og bland det sammen med det våte.
Visp vaffelrøren godt til den er jevn og uten klumper. La røren svelle på kjøkkenbenken i cirka 30 minutter.
Stek vaflene i et smurt vaffeljern og ha dem over på en rist før servering.
Server med tilbehør som brunost, smør, syltetøy, friske bær og rømme.
Tips:
Sprø vafler: Legg vaflene utover på en rist.
Myke vafler: Stable vaflene og dekk med et kjøkkenhåndkle.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.