Villsvinburger med røbetkrem

Villsvinburger med rødbetkrem er like fargerik som den er gode. Den er full av både smak, mineraler og vitaminer, og passer godt til både lunsj og middag.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Villsvinburger:

0.5 stk

løk

500 g

kjøttdeig av villsvin

1 stk

egg

2.5 dl

brødrasp

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 ts

timian

1 ss

smør

Rødbetkrem:

2 stk

store rødbeter

2 ss

olje

1 ss

smør

1 ss

eplecidereddik

1 ts

sennep

0.5 ts

kanel

2 ss

sukker

1 ts

salt

1 ts

pepper

200 g

smøreost natrurell

Tilbehør:

Hamburgerbrød
Crispisalat
Agurk i skiver

Slik gjør du:

Villsvinburger:

 

Finhakk løken og ha den over i en bakebolle. Ha i kjøttdeig av villsvin, egg, brødrasp, timian, salt og pepper. Kna alt godt sammen til du har en fast og fin deig, og form dem i samme størrelse som hamburgerbrødene du har. 

 

Varm opp en stekepanne på middels høy arme og stek villsvinburgerne til de er gjennomstekt. 

 

Rødbetkrem:

Varm opp stekeovnen til 220 °C. 

Vask og fjern skallet av rødbetene. Del dem i to og ha dem over i en ildfast form med litt olje. La de bake i ca. 40 minutter. 

Del løken i små biter. Varm opp en stekepanne med smør og fres løken til den er myk. Ha i de bakte rødbetene, eplecidereddik, sennep, kanel, sukker, salt og pepper, og la småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett smøreost naturell, og kjør med en stavmikser til du har en glatt krem med stavmikser. ​

 

Ha crispisalat, rødbetkrem, villsvinburgere og agurk på hamburgerbrødene og server.

Flere oppskrifter med villsvin