Villsvinburger med røbetkrem
Villsvinburger med rødbetkrem er like fargerik som den er gode. Den er full av både smak, mineraler og vitaminer, og passer godt til både lunsj og middag.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Villsvinburger:
0.5 stk
løk
500 g
kjøttdeig av villsvin
1 stk
egg
2.5 dl
brødrasp
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 ts
timian
1 ss
smør
Rødbetkrem:
2 stk
store rødbeter
2 ss
olje
1 ss
smør
1 ss
eplecidereddik
1 ts
sennep
0.5 ts
kanel
2 ss
sukker
1 ts
salt
1 ts
pepper
200 g
smøreost natrurell
Tilbehør:
Hamburgerbrød
Crispisalat
Agurk i skiver
Slik gjør du:
Villsvinburger:
Finhakk løken og ha den over i en bakebolle. Ha i kjøttdeig av villsvin, egg, brødrasp, timian, salt og pepper. Kna alt godt sammen til du har en fast og fin deig, og form dem i samme størrelse som hamburgerbrødene du har.
Varm opp en stekepanne på middels høy arme og stek villsvinburgerne til de er gjennomstekt.
Rødbetkrem:
Varm opp stekeovnen til 220 °C.
Vask og fjern skallet av rødbetene. Del dem i to og ha dem over i en ildfast form med litt olje. La de bake i ca. 40 minutter.
Del løken i små biter. Varm opp en stekepanne med smør og fres løken til den er myk. Ha i de bakte rødbetene, eplecidereddik, sennep, kanel, sukker, salt og pepper, og la småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett smøreost naturell, og kjør med en stavmikser til du har en glatt krem med stavmikser.
Ha crispisalat, rødbetkrem, villsvinburgere og agurk på hamburgerbrødene og server.