Vilt egg i folie
Vilt egg i folie er turmat på sitt beste. Hvor herlig er det ikke å ta med seg restemat, kakke ett egg over og frese det på grillen?
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Vilt egg i folie:
600 g
restekjøtt av vilt
4 stk
poteter
1 stk
rødløk
3 ss
grillkrydder
4 stk
egg
Utstyr som anbefales:
2 matbokser
Aluminiumsfolie/
ev. folieskåler
Ved
Lighter/fyrstikker
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Del opp kjøttet i biter, rødløk i skiver og kokte poteter i båter. Om du har til overs kokte poteter fra gårsdagens middag, så kan de fint brukes.
Tips:
Om du ikke har restekjøtt, kan du enten frese opp en biff eller litt kjøttdeig av vilt.
Ha ingrediensen over i en matboks eller to og pakk sekken med resten av ingrediensene.
Tips:
Det smaker godt med litt ketchup eller BBQ-saus til denne retten, så ta gjerne med det om det høres godt ut.
Dette gjør du på turen:
Fyll foliepakkene med en håndfull kjøtt, poteter og rødløk. Ha godt med viltkrydder på topp.
Vilt egg i folie:
Bruk gjerne en rist på bålet om du har det. Bålpanne er også fint. Om du kun har bålet, kan du bygge opp med litt steiner som du kan sette foliepakkene på.
Kakk ett egg på topp av hver folieskål. Når egget er ferdig stekt er det bare å kose seg med deilig turmat.
Tips:
Det er viktig at foliepakkene ikke står på direkte varme slik at de ikke blir svidd.