![Krås er en litt seig muskel som må renses for sener og skinn før den tilberedes. Kok kråsen i viltkraft sammen med litt grønnsaker. Toppet med litt tyttebær blir dette en smakfull kråsgryte. - Dette er en fin måte å bruke hele dyret på, poengterer Nagele.](/mat/vilt-godt-pa-tallerkenen/krasgryte-med-tyttebaer/_/image/ba851185-c31f-4605-9ed9-19de156403d5:c7d8b5219e28473ca181f57bb9fcc235c39012cd/block-160-91/kr%C3%A5sgryte__2.jpg)
Kråsgryte med tyttebær
Krås er en litt seig muskel som må renses for sener og skinn før den tilberedes. Kok kråsen i viltkraft sammen med litt grønnsaker. Toppet med litt tyttebær blir dette en smakfull kråsgryte. - Dette er en fin måte å bruke hele dyret på, poengterer Nagele.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kråsgryte med tyttebær:
800 gr
Krås
1 stk
løk
8 dl
viltkraft
150 g
sopp
2 ss
maizena
4 ss
vann
2 dl
tyttebær
Slik gjør du:
Kråsgryte:
Rens og del kråsen i små biter. Del løken i små biter og soppen i skiver.
Fres kråsen, løken og soppen til kråsen. Tilsett viltkraft, og la det putre til kråsen er mør.
Tips:
Du kan også ha andre grønnsaker i kråsgryta. For eksempel gulrøtter, beter, brokkoli og erter.
Rør sammen maizena og vann til en jevning. Rør den inn, litt og litt, i sausen til den tykner. Tilsett litt tyttebær før servering.