Markus Nagele
NJFFs regionleder i Østfold, Markus Nagele vokste opp i den østeriske fjellbygda Sölden. Han flyttet til Norge på slutten av 80-tallet og har de siste 30 årene drevet Majorens Kro og Stue i Gamlebyen i Fredrikstad.
Publisert: 06. mars 2024 kl. 22.17
Sist oppdatert: 25. april 2024 kl. 10.55
Han er både jeger, fisker og hjorteviltkontrollør. Selv skulle han nok ha både jaktet og fisket det meste selv, men det krever sitt å drive restaurant og være regionleder. I dag har han faste jegere og jaktlag som leverer fangst rett fra skogen og fiskere som stiller opp med alt fra villaks til storkveita.
- Du skulle sett meg da jeg fikk en makrellstørje levert i bakgården her. Da fikk jeg jobben, smiler Nagele.
Det er fangsten som kommer inn som bestemmer menyen. Den bygger på et konsept om å tilby noe for enhver smak, inspirert av regionale mattradisjoner og bestående av sesongens beste råvarer.
- Kortreist mat, konservering og gode råvarer er viktig for meg, forteller Nagele som selv tar imot og kontrollerer kjøttet, deler opp og klargjør det for grytene.