Pannestekt ærfugl
Ærfugl er den største andearten i Norge, den er mørk i kjøttet og noen sammenligner smaken med rype. Pannestekt ærfugl smaker nydelig, men husk å fjerne fett og involler fra kjøttet med en gang, ellers kan det sette seg transmak.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pannestekt ærfugl:
1 ss
smør
600 gr
ærfugl
Fennikelsyltede beter:
800 gr
beter
Jakttider på ærfugl
Fra 1. oktober til 30. november kan du jakte ærfugl i Vestfold, Telemark, Østfold, Buskerud og tidligere Aust-Agder fylker. Det kan kun felles hannfugl av ærfugl. Hver jeger kan felle inntil fem fugler per døgn og inntil 25 fugler per år.
Slik gjør du:
Pannestekt ærfugl:
Rens fuglen og skyll den godt. Skjær ut brystefiletene og gni dem inn med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og brun brystiletene på begge sider.
Steketemperatur
Om du er usikker på når ærfuglen er ferdig, kan du bruke et termometer. Når termometeret viser 62 ºC, er brystefiletene ferdige.
Fenikkelsyltede beter:
??