Varmrøkt røy og hjerter
Varmrøkt røy og hjerter er en delikatesse som du kan imponere gjestene dine med. Dette er perfekt mat for et koldtbord.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Varmrøkt røy og hjerter:
5 stk
brystfilet av røy
5 stk
hjerter
60 gr
salt
15 gr
viltkrydder
Reinlav:
3 never
reinlav
3 dl
tyttebær
1 dl
blåbær
Slik gjør du:
Varmrøkt røy og hjerter:
Dryss saltblandingen på kjøttet og la det ligge kaldt i minst et par timer.
Kjøttet skylles, tørkes og henges opp i røkeovnen. Bruk lav varme i en halv time, før du setter opp til 60 grader og lar det henge i 1-3 timer.
Reinlav:
Reinlaven plukkes, vaskes, renses og kokes. Tilpass med smak, gjerne tyttebær med tyttebærsaften i en vakumpose. Da får reinlaven en fin og rød farge.
Serveringstips:
Tre hjertene på et spyd. Server bryst og hjerter med reinlav og blåbær.