Viltkraft

Skal du lage viltsaus, så anbefaler vi at du koker din egen viltkraft. Det vil heve sausen mange hakk. Viltkraft kan fint fryses ned i porsjoner.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Viltkraft:

1.5 kg

kraftbein

0.5 stk

purre

2 stk

gulrøtter

200 g

sopp

1 stk

løk

2 ts

einebær

4 l

vann

1 ts

salt

1 ts

pepper

5 kvister

timian

Slik gjør du:

Viltkraft:

Ha kraftbeina over på en oljet stekeplate og brun dem i stekeovnen på 250 grader. 

Grovhakk grønnsakene og ha dem over i en stor kjele. Tilsett vann, salt, pepper, timian og de brunede kraftbeina, og kok opp langsomt. Skum av underveis. ​

 

La viltkraften koke i minst 4 timer. 

En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser, og håper du finner en som passer til det du har tenkt til å lage.

Gode sauser til vilt og fisk

En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.

Her finner du oppskriftene External-link icon