Viltkraft
Skal du lage viltsaus, så anbefaler vi at du koker din egen viltkraft. Det vil heve sausen mange hakk. Viltkraft kan fint fryses ned i porsjoner.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Viltkraft:
1.5 kg
kraftbein
0.5 stk
purre
2 stk
gulrøtter
200 g
sopp
1 stk
løk
2 ts
einebær
4 l
vann
1 ts
salt
1 ts
pepper
5 kvister
timian
Slik gjør du:
Viltkraft:
Ha kraftbeina over på en oljet stekeplate og brun dem i stekeovnen på 250 grader.
Grovhakk grønnsakene og ha dem over i en stor kjele. Tilsett vann, salt, pepper, timian og de brunede kraftbeina, og kok opp langsomt. Skum av underveis.
La viltkraften koke i minst 4 timer.
Gode sauser til vilt og fisk
En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.