Viltsaus med sopp
Viltsaus med sopp er perfekt til både viltkarbonader og biff. Denne sausen er full av smak og blir garantert enn gjenganger til viltmaten.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Saus med sopp:
2 ss
smør
2.5 ss
hvetemel
8 dl
viltkraft
3 dl
matfløte
150 g
sopp
2 ss
smør
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
Tips:
Bruk maizena om du ønsker en tykkere saus og sukkerkulør om du ønsker den mørkere. Har sausen blitt for tykk, så sper du med litt mer kraft.
Slik gjør du:
Viltsaus med sopp:
Varm opp en kjele på middels høy varme med smør, la det smelte og ha i melet. Rør dette på middels varme til du får en fin og brun sausejevning.
Ha i viltkraft, og kok opp mens du rører. La det småkoke i 20 minutter. Pass på å røre jevnlig i kjelen.
Tilsett fløte og senk varmen til lavt.
Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek soppen til den er gyllen.
Ha det over i kjelen og la soppsausen putre på middels varme i cirka 10 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Gode sauser til vilt og fisk
En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.