Viltsaus med sopp og løk
En viltsaus med løk og sopp er perfekt til lørdagsbiffen. Denne sausen er både stappfull av smak og enkel å lage.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Viltsaus med løk og sopp:
0.5 stk
løk
250 g
sopp
2 ss
smør (til steking)
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 ss
sukker
0.5 dl
balsamic vinegar
4 dl
rødvin
4 dl
viltkraft
1 dl
fløte
2 ss
maizena
Slik gjør du:
Viltsaus med sopp og løk:
Del løk og sopp i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Fres løken og soppen til den er gyllen. Ha det over i en kjele. Krydre med salt og pepper.
Tilsett sukker, balsamic vinegar og rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen, dette tar cirka 30 minutter.
Ha i viltkraft og fløte, og la det putre på lav varme til sausen begynner å tykne.
Tips:
Bruk maizena om du ønsker en tykkere saus og sukkerkulør om du ønsker den mørkere. Har sausen blitt for tykk, så sper du med litt mer kraft.
Gode sauser til vilt og fisk
En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.