Viltspyd
Grillspyd er både enkelt, godt og smakfullt, og for mange en av sommerens favoritter på grillen. Prøv viltspyd med reinsdyrkjøtt. Det vil løfte denne klassiske sommerretten.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Marinade:
4 ss
rødvin
2 ss
olivenolje
2 ss
søt soyasaus
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ts
timian
Grillspyd:
300 g
reinsdyrfilet
3 stk
poteter
0.5 stk
squash
0.5 stk
rød paprika
0.5 stk
grønn paprika
10 stk
sopp
0.5 stk
rødløk
2 ss (til pensling)
solsikkeolje
Tips:
- Til viltspyd kan du bruke alle typer mørnet kjøtt.
- Du kan kombinere med dine favorittgrønnsaker, frukt og bær.
- Om du skal ha sommerfest kan du lage en grillspydbuffet og la gjestene sette sammen sine egne spyd. På den måten får alle sine favoritter.
- Server med deilig tilbehør som stekt løk, syltet rødløk, potetsalat, salater, dressinger og sauser.
Slik gjør du:
Marinade:
Del reinsdyrfileten i biter på cira 2x2 cm.
Bland sammen rødvin, olivenolje, søt soyasaus, salt, pepper og timian i en bolle.
Ha i bitene med reinsdyrfilet og sett bollen i kjøleskapet mens grønnsakene kuttes opp.
Grillspyd:
Legg grillspydene i bløt om de er av tre.
Kok potetene til de begynner å bli møre, men fortsatt er faste nok til å kunne tres i skiver på spydene.
Del poteter og squash i tynne skiver.
Del opp paprika, sopp og rødløk i biter på 2×2 cm.
Tre biter med reinsdyrfilet, poteter, squash, paprika, sopp og rødløk på grillspydene.
Tips:
Om noen biter er større enn andre vil de små bli tørre og svidde innen de største er stekt.
Pensle grillspydene med nøytral olje og grill spydene til de har en brunet overfalte. Snu spydene ofte slik at de ikke svir seg.
Tips:
Viltspydene griller du ferdig på fem til ti minutter. Om du bruker trepinner bør de ligge i bløt i ca. 15 minutter før du griller slik at de ikke tar fyr.