Fiske

Noen og enhver har vel med bankende hjerte stått ved vannet med fiskestanga, og ventet i spenning på det lille eller kanskje aller helst det store nappet i snøret.

ØJFF har gode fiskemuligheter på speismark i Kongsvinger, samme området som vi jakter i på høsten. Her er det ørret og abbor i vannene.

Etter lite aktivitet så gjorde vi en del endringer i 2020 for og øke aktivitetsnivået på fiske. Fiskegruppa har fått en ny leder som har flere aktiviteter utover året. De aktivitetene vi har holdt mest på med kan du lese mer om lenger ned på siden. Om noen har forslag til aktiviteter, eller lurer på hva som kommer utover året så send en mail til Olav Løvli.

2021-07-02 09.10.26.jpg

Her kan du lese mer om noen av de fiske aktivitetene vi driver med i Østmarka JFF.

Høres dette fristenes ut? ta kontakt med oss ved og trykke på logoen så ordner vi med ditt medlemskap.

logo_ostmarka_njff.png

 

Harving er en ganske spesiell måte å fiske på der man utnytter at ørreten trekker inn mot land når det blir mørkt ute.

Ørreten, som mange andre dyr er mest aktive om natten. Dette fordi det er lettere for at de ikke blir sett selv, dette gjør at de kan jakte lettere, men også at det skal mer til for at de selv blir ett bytte for andre fisker og dyr.

Harvefiske fungerer som regel på den måten at man har en lang stang med snøre og krok i enden og en litt stor markklyse eller annet snaks som fisken vil ha. Så går man langs med vannet og håper at man finner fisken.

Man kan ta virkelig stor ørret under harvefiske, siden selv de store fiskene som er vanskelig og få tak i på dagtid trekker inn mot land når skumringen kommer. Så glem ikke å ta med håv, det er ikke noe som er så erglig som og ha en stor fisk du ikke får inn fordi håven ligger igjen hjemme.

Når en kilosørret tar marken rett foran pedalene dine og bryter stillheten med et realt "beverplask" så er det ofte gjort. Da kommer du til og bruke enda flere kvelder i marka på harvefiske. Skitt fiske.

Det er vanligvis to måter å fange kreps på. Den ene er med teiner, den andre er å sette ut pinner med agn. Teinene står fungerer som teiner flest hvor man fanger krepsen. rundt pinnene med agn så fanger man krepsen med hendene eller med en liten håv.

Krepsing foregår som regel på kveldstid. så skal man fange de men hendene så er hodelykt ett fint redskap. Og om du ikke liker og bli våt på beina så vil lange støvler eller vadere være ett fint verktøy.

Lykke til.

 

Det fine med pilking er at man ikke trenger så mye dyrt utstyr. Her kommer man langt med en pilk(fiske stanga), en lokkeblink, krok og maggot. I tillegg må man ha med seg ett isbor, sørg for at isboret har skarpe blader som ligger med riktig vinkel, eller så kan boringen av hull bli en real treningsøkt.

Med lokkeblink og maggot så slipper man blinken, eller sluken ned til bunn av vannet. Der kan du dunke den 2-3 ganger for og få oppmerksomheten til fisken før du sveiver opp igjen 20-30 cm. Er fiske tregt uten bitt i 15 minutter så kan du prøve og dunke i bunnen igjen også legge blinken høyere i vannet enn ved første forsøk.

Om du ikke får napp etter en kort stund på ca. 30 min så kan du prøve og bore hull ett annet sted. Det kan være fordel og være litt kjent ved vannet man skal fiske så man vet litt om hvor fisken pleier og stå.

Ofte vil fisken søke mot små grunner på vannet, for eks, mellom en øy og fastland. Føl deg litt frem og ikke vær redd for og bore opp ett nytt hull ett annet sted, men innimellom kan det holde med og flytte seg 10-12 meter i en retning så vil fisken bite. Skitt fiske.

 

Tilpass søket etter aktiviteter og kurs

Filter Aktivitet
Open-filter icon

Velg tidspunkt

Østmarka JFF

Ingen treff.