Solemskogen JFF inviterer til fagkveld og seminar med tema rådyrforvaltning.
Foredragsholdere fra grunneiersiden, offentlig forvaltning og forskningsmiljøene (akademia). Oppdater deg på kunnskap, meld deg på nå!
Rådyret er en høyt aktet ressurs for mange jegere. I fjor var det nærmere 44.000 jegere på rådyrjakt, helt på høyde med antall rypejegere. Siste jaktår ble det felt nærmere 33.000 rådyr under ordinær jakt. I tillegg kommer en avgang på ca 10.000 dyr fra hendelser i trafikken eller andre årsaker (ssb.no).
Som en av landets største jeger- og fiskerforeninger ønsker vi, i samarbeid med bl.a. grunneier, å øke søkelyset på en god kunnskapsbasert rådyrforvaltning. Seminaret gjennomføres i samarbeid med bl.a. Skogkurs.
Hvor: Auditoriet på Kjelsås skole, Asbjørnsens vei 3, Oslo
Når: Tirsdag 6. august fra kl 16.30 – 22.00
Pris: Medlemmer i Solemskogen JFF kr 150. Øvrige kr 400.
Åpent for alle, men begrenset med plasser.
Husk å ha medlemsnummer i Solemskogen klart, om du er medlem hos oss og ønsker rabattert pris. Medlemsnummeret finner du på NJFF (MinSide).
Det er gode mulighet for kollektiv transport til Kjelsås skole, sjekk ruter.no. Parkeringsmuligheter i nærområdet om du kommer med bil. Vi legger opp til enkel servering i pausen.
Program
Rådyrforvaltning hos Løvenskiold-Vækerø v/ Kristian Berglund
Kristian Berglund er viltforvalter og jaktleder for Løvenskiold-Vækerø og vil fortelle hvilke tanker og mål de har om forvaltning av rådyr på sine eiendommer. Solemskogen JFF har samarbeidet med Løvenskiold-Vækerø over flere tiår.
Offentlig forvaltning av rådyr – roller, handlingsrom og kommunal målsetting ved viltforvalter Pål Sindre Svae
Pål Sindre Svae er viltforvalter i Indre Østfold kommune som er Norges største rådyrkommune. Han vil snakke om offentlig rådyrforvaltning, hvilke handlingsrom som finnes og viktigheten av gode kommunale målsettinger for forvaltning av hjortevilt.
Økologi og forvaltning av urbane rådyr ved professor Andreas Zedrosser
Andreas Zedrosser er professor ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han har mye erfaring med rådyr og jobber for tiden blant annet med et merkeprosjekt på rådyr for si noe om arealbruk hos urbane rådyr. Andreas vil fortelle oss litt om det prosjektet, og litt om forskjellen mellom «urbane rådyr» og mer «skogslevende rådyr»
Ettersøk på rådyr ved Dagh Bakka og Øyvind Juliussen
Dagh og Øyvind jobber som senior prosjektledere på Skogkurs. De vil ta for seg hvordan vi kan forebygge skadeskyting, og hvordan vi best mulig løser ettersøk om uhellet først er ute.