Årets siste kurs for fuglehund

Tre dager med fuglehunder på kurs hos MOJFF ga herlig samspill og læring. Hundeeiere og hunder fikk veiledning gjennom kontakt og samarbeid, med vekt på kroppsspråk fremfor kommandoer. Resultatet var mindre stress og større tillit, hvor hundene tok riktige valg og søkte samarbeid.

Publisert: 27. oktober 2024 kl. 20.02

Sist oppdatert: 27. oktober 2024 kl. 20.03

Tre inspirerende dager med fuglehunder på kurs

Vi har hatt tre fantastiske dager sammen med en herlig gjeng hundeeiere og deres fuglehunder – og med en ekstra dose sjarm fra en Pudelpointer, en sjeldenhet i Norge med bare to individer av rasen! 

Fokuset lå på lydighet gjennom kontakt og samarbeid fremfor repeterende øvelser. Ved å minimere bruken av verbale kommandoer og heller kommunisere via kroppsspråk, veiledet vi hundene til å ta egne riktige valg. Belønningen? Hundeførerens tillit og frihet under ansvar. 

Denne tillitsbaserte tilnærmingen reduserer stress og gir hundene mulighet til å lære på en trygg og naturlig måte. Når vi stoler på dem, ser vi at de søker samarbeid og følger ønskene våre av egen vilje. Progresjonen var fantastisk – verdifull læring for både nye og erfarne ekvipasjer.

En stor takk til deltakerne for tilliten, og lykke til videre på veien! 

(NB: Tre deltakere var ikke tilstede under fotograferingen, og flere av hundene hadde tatt en velfortjent hvil! 😉🐶)