Feltkontrollørkurs 2025

  • Fra:
    18.01.2025 kl. 09.00
  • Til:
    18.01.2025 kl. 17.00
  • Varighet:
    8 timer
  • Sted:
    Aurland Legekontor, Onstadvegen 25
  • Pris:
    Medl: 2100,- / Ikke medl: 2600,-
  • Påmeldingsfrist:
    17.01.2025
  • Arrangør:

Aurland jfl, NJFF Sogn og Fjordane og Utmarksavdelinga Vest as arrangere kurs i feltkontroll av hjorteviltkjøtt i Aurland  laurdag 18. januar 2025. NB! Krav til deltakar for å bli godkjent kontrollør, sjå nedanfor.

Dette er eit eindags teorikurs over 8 timar som føregår innandørs - med forelesningar, erfaringsutvekslingar og demonstrasjonar.

Kursprisen er satt til kr 2100 for medlemer i NJFF og 2600 (vanleg pris) for ikkje-medlemer.  Inkludert i prisen er mat under kurset og kursdokumentasjonen.

 

PROGRAM: 

Kursbeskrivelse
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt er et en-dags teorikurs som arrangeres over hele landet. Det er utviklet et kursopplegg godkjent av Mattilsynet for opplæring av feltkontrollører. Dette er et endags teorikurs over 8 timer som foregår innendørs – med forelesninger, erfaringsutvekslinger og diskusjoner. Utmarksavdelinga Vest holder slike kurs.

Inkludert i prisen er mat i kurstiden og kursdokumentasjonen som feks:
• Erklæringsblanketter og samleliste
• Bransjestandard
• Tilgjengeliggjort fagkunnskap


Ved kursets slutt vil godkjent feltkontrollør få utdelt kursbevis og eget feltkontrollørnummer.

Krav til deltakere: Kun personer med minimum 5 år som registrert jeger og minimum 5 års erfaring som hjorteviltjeger og som har aktivt deltatt i slakting av minimum 20 hjortevilt, og gjennomfører kurset tildeles kontrollmyndighet. Personer som ikke fyller kravet for å bli feltkontrollør kan delta på kurset, men uten å bli godkjent feltkontrollør.

Kursinnhold:
• Lovverk og administrative bestemmelser
• Kjøttkvalitet, hva er det?
• Hjortevilts anatomi, fysiologi og adferd
• Sykdommer hos hjortevilt i Norge
• Skader på hjortevilt
• Miljøforurensing, kjennetegn og helsefare
• Livet i dødt hjorteviltkjøtt. Bakterier, virus og sopp
• Kjøtthygiene i praksis, kjøtthåndtering
• Lokaler til slakting og lagring av kjøtt
• Rutiner ved feltkontroll og omsetning av hjorteviltkjøtt

Utmarksavdelinga Vest as
Arve Aarhus
47750258
aaarh@online.

Legg i kalender
KONTAKT

Reidun Solberg Seim

Tlf: 97076702

Del: