![](/troms/bardu/Nyheter/middagspolser-av-elgkjott-i-lange-baner/_/image/07a793be-1a5d-49cb-8b6f-cfeb1556f12c:5262d6b94420475d9ca00b6f1fc2308b7474aa6c/block-160-91/Stapping%20av%20p%C3%B8lser.jpg)
Middagspølser av elgkjøtt i lange baner
"Dette var et nyttig kurs og veldig glad for at jeg fikk være med" var en av kommentarene i oppsummeringen av pølsekurset som kvinneutvalget holdt lørdag 21.oktober.
Publisert: 12. november 2023 kl. 15.26
Ni deltakere, i tillegg til kvinneutvalget, fikk lære hvordan lage middagspølser med elgkjøtt.
![Pølsekurs.jpg](/troms/bardu/Nyheter/middagspolser-av-elgkjott-i-lange-baner/_/image/bcc570f6-535f-4523-9fd2-ded826580673:1e50287abe8c9ef74db52096129152c8c372020a/width-768/P%C3%B8lsekurs.jpg)
![Krydderblanding.jpg](/troms/bardu/Nyheter/middagspolser-av-elgkjott-i-lange-baner/_/image/58e794ef-9ab3-46cd-ab20-2c8cd496a248:e2f95340e22d305d7d24ac60060ffda7a7441f2d/width-768/Krydderblanding.jpg)
Laila-Merethe Myrhaug (kokk) veiledet deltakerne gjennom prosessen fra farsedeig, tilsetning av ulike krydderblandinger og stapping i pølseskinn.
Prøvesteking av farsedeigene bekreftet at smaken var akkurat der den skulle eller en måtte tilsette mer krydder.
![Pølsestapping.jpg](/troms/bardu/Nyheter/middagspolser-av-elgkjott-i-lange-baner/_/image/c7b1c43a-3967-4488-a5cf-5a5398efdd19:de87051e077125ef3521943266f4fb9118ed7df1/width-768/P%C3%B8lsestapping.jpg)
Alle fikk etter hvert god dreis på hele prosessen før en til slutt lot pølsene få trekke i vann.
![Elgpølser klar til damping.jpg](/troms/bardu/Nyheter/middagspolser-av-elgkjott-i-lange-baner/_/image/bc13dc88-d93c-4d4c-b72d-5946f5e2078c:d5d5df8a0a5fc97605569e8a0183d9e95f66d655/width-768/Elgp%C3%B8lser%20klar%20til%20damping.jpg)
Det ble mange meter med pølser som deltakerne produserte til egen husholdning.
![Pølsemiddag.jpg](/troms/bardu/Nyheter/middagspolser-av-elgkjott-i-lange-baner/_/image/3e3030b5-8eaa-49c0-86b5-0a998d02feb4:75c39e3b52c81cd4400b98a11c24e4ca58067954/width-768/P%C3%B8lsemiddag.jpg)
Pølsemakerne takket Laila for en lærerik kursdag hvor vi avsluttet med stekte middagspølser, hjemmelaget potetmos og syltet rødløk.
Kvinneutvalget er oppfordret til å holde nytt kurs til neste år ettersom det kom flere hendvendelser etter at kurset var fulltegnet..
Det kom også fram forslag om å få til kurs i hvordan lage spekepølse av elgkjøtt. Kvinneutvalget tar til seg forslagene og vil jobbe videre med ideene.