Oppsummering Nord-Norsk Villmarksmesse 2024

"Messegeneralen" Stig Køhl, styreleder av Nord-Norsk Villmarksmesse er godt fornøyd med årets messe og ser samtidig utviklingspotensialer som han tar med seg når planleggingen av Villmarksmessa for 2025 begynner i august.

Publisert: 18. juni 2024 kl. 10.07

Sist oppdatert: 18. juni 2024 kl. 11.24

U.t får en kjapp prat med han like etter at messeområdet er stengt for i år og utstillerne er i ferd med å pakke ned. Han går innom alle utstillerne, tar de i hånden og takker for at de ville komme som utstillere på messa. "Uten disse, ingen messe" sier han. 

Tahlma Årets stand 2024.jpg
Talma sameby - årets stand 2024

Vi har hatt 100 utstillere og aktivitører. Årets stand gikk til Talma Sameby. De har med sin matservering fra Lavvu'en servert Gàhkku med reinskav, De skulle egentlig ikke komme i år ettersom den eldre generasjonen ikke følte de var i stand til det. Da steppet den yngre generasjonen med helt nye folk opp, tok ansvar og ordnet stand med salg av Gàhkku. De ble beæret som årets stand. 

Det har vært ca 8000 besøkende. Det er lørdagen som er best besøkt og tenker noen endringer må kanskje til for å få flere besøkende på søndager. 

De har høstet erfaringer fra online billettsalg som ser ut til å bli mer aktuell framover. Også pop-ups online profilering er noe da har prøvd i større grad i. I tillegg har de underveis i helgen delt begivenheter på sosiale medier som FB og Instagram.

Daniel Rouge Madsen og Guro Krempig.jpeg
Kokken Daniel Rouge Madsen og assistent Guro Krempig fra Villmarksbarna

Foredragsholderne har også levert og mange har fått høre om små og lange turer, framtidens jegere og fått med seg tips for tilbereding av villmarksmat. 

Overnatting til både besøkende og utstillere er en utfordring, men caravanplassen har fungert svært godt. Han trur det var i underkant av 80 bobiler der.

Før Stig haster videre til neste utstiller, sier han "Du må få med den enorme innsatsen til dugnadsfolket og takke dem for at de stiller opp år etter år og at de drar med seg nye frivillige. Uten dem, heller ingen messe".