Toalettilbud i Dividalen

Øverbygd JFF har nå etablert et etterlengtet toalettilbud i Dividalen.

Publisert: 02. februar 2022 kl. 09.33

Sist oppdatert: 02. februar 2022 kl. 11.10

Dividalen lengst øst i Målselv kommune er et av de mest benyttede friluftsområder i Troms fylke. Et foretrukket område blandt jegere, fiskere og friluftsfolk både fra innland og utland. 

Dividalen_Toalett-2.jpg

 

Dividalen benyttes av friluftsfolk året gjennom. I perioden mars tom november er det spesielt stor aktivitet.
Men.... 
skulle en trenge et toalett befant det eneste tilbudet i seg innerst inne ved Skakterelva øst for Frihetsli - eller en måtte ty til en tilfeldig plass ute i skogen
.

Dette har det nå blitt en ordning på.
Øverbygd Jeger- og fiskerforening har nå i samarbeidet med styret i Øvre Dividal nasjonalpark fått bygget et toalett plassert sentralt midt i Dividalen. Nærmere bestemt på Svalheim.
Svalheim er en av «innfallsportene» til nasjonalparken og ligger midt blandt 3 av laksesone i Divielva hvor Øverbygd JFF tilbyr laksefiske.

Initiativ, finansiering og byggeledelse er i hovedsak ivaretatt av Øverbygd JFF som også står for driftskostnadene til ettersyn, renhold og forbruksmateriell.
Foreningen har vært tiltakshaver, valgt leverandør, bidratt med dugnad, sørget for avtale med grunneier (Troms Kraft Produksjon), inngått avtale med ansvarlig for ettersyn og renhold. Styret i Øvre Dividal nasjonalpark har levert selve toalettsetet med tank for slam og bekoster nødvendig tømming av slamtank.
 

Dividalen_Toalett-3.jpg

Bygget er oppført i tradisjonell stavlaft med torvtak og tilpasset rullestolbrukere - alt etter ønske fra styret i ØDN. Bygget er levert og oppført av lokale håndtverkere fra Vårheim Jern- og motor AS i Øverbygd.

Vi håper at alle brukere av anlegget, som er et gratis tilbud, vil sette pris på tilbudet og personlig bidra til at det ikke forringes ved forsøpling, skribling på vegger, uforsiktig bruk og at vi unngår hærverk.