Albondigas - spanske kjøttboller
Planlegger du en litt vill tapas? Da må du lage albondigas. De spanske kjøttbollene i tomatsaus er perfekte sammen med stekte poteter og litt aioli.
Middels•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Tomatsaus:
1 stk
løk
1 fedd
hvitløk
1 stk
paprika
1 ss
olivenolje
1 håndfull
kjøttdeig
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 ss
hvetemel
400 g
knuste tomater
3 dl
rødvin
3 dl
kjøttbuljong
1 ss
sukker
Kjøttboller:
1 stk
løk
1 fedd
hvitløk
400 g
viltkjøttdeig
200 g
svinekjøttdeig
2 ss
finhakket bladpersille
2 stk
egg
1.5 dl
Brødsmuler
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 ts
paprikapulver
Tips:
Det er mange versjoner av de spanske kjøttbollene som ble introdusert til spansjolene av arberne mot 1500-tallet. Vi har laget vår vri etter inspirasjon fra ulike spanske oppskrifter.
Slik gjør du:
Tomatsaus:
Finhakk løken og del hvitløken i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme, og fres til løken er blank.
Finhakk parikabitene, og ha dem over i gryta når løken er klar. La det frese noen minutter.
Tilsett en håndfull kjøttdeig, salt og pepper. Når kjøttdeigen begynner å bli gjennomstekt, tilsettes hvetemel. Rør det godt sammen og la det frese i fem minutter.
Tilsett knuste tomater, rødvin, kjøttbuljong og sukker. La sausen koke i 10 minutter.
Når sausen er ferdigkokt kan du med en stavmikser eller en foodprocessor kjøre sausen til den er jevn.
Kjøttboller:
Finhakk løken, hvitløken og persille. Ha det over i en bolle sammen med kjøttdeigen.
Tilsett egg, brødsmuler, salt, pepper og paprikapulver. Kna dte hele godt sammen til du har en fast og fin farse. Form til små kjøttboller.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med olivenolje. Fres kjøttbollene til de er gylne.
Ha kjøttbollene over i sausen, og la det putre på lav varme i cirka 20 minutter.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.