Hjemmelaget aioli
Hjemmelaget aioli lager du i en fei. Dette er perfekt tilbehør til både viltkjøtt og fisk, og den klassiske sausen er spesielt kjent for å ha en plass på tapasbordet.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Aioli:
4 stk
eggeplommer
1 ts
salt
0.5 ts
hvit pepper
1 ts
dijonsennep
1.5 ss
sitronsaft
4 dl
nøytral olje
0.5 dl
vann
Tips:
Du kan fint oppbevare aioli i kjøleskapet i opptil ti dager.
Server gjerne med patatas bravas.
Slik gjør du:
Hjemmelagte aioli:
Visp eggeplommene til de tykner og blir lyse.
Tilsett salt, pepper, dijonsennep og sitronsaft.
Visp blandingen videre og tilsett oljen litt og litt av gangen. Blir den for tykk kan du justere med litt vann.
Tips:
Om du ønsker litt mer smak kan du fint krydre med litt mer salt eller pepper. I tillegg kan du tilsette mer sitronsaft eller eddik om du ønsker en mer syrlig smak.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.