Alt-i-ett-gryte
Har du både kjøtt, grønnsaker og saus til overs fra steken? Ta vare på alt sammen og lag en knallgod alt-i-ett-gryte dagen-derpå. Om det ikke strekker helt til med grønnsaker og saus, så kan du selvsagt fylle på med det du har i kjøleskapet.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Alt-i-ett-gryte:
800 g
rester av steken
2 stk
gulrot
1 stk
løk
2 ss
smør
3 dl
frosne erter
Saus (om ikke restene strekker til):
6 dl
kjøttkraft (buljong
1 dl
solbærsaft
3 dl
matfløte
1 ts
tørket timian
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
maizena
Slik gjør du:
Alt-i-ett-gryte:
Del gulrøttene og løken i skiver, og kjøttet i små biter.
Tips:
Om du har nok grønnsaker til overs, kan du sløyfe løk, gulrøtter og erter i oppskriften. Ellers er det bare å bruke det tilbehøret du har til overs – både beter, gulrøtter, poteter, sellerirot, pastinakk, sopp og løk passer godt i denne gryta.
Varm opp en gryte på middels høy varme med smør, og ha i gulrøtter, løk, kjøtt og frosne erter. La det frese i ca. 10 minutter på middels varme.
Ha i restene av sausen. Om du ikke har nok saus, kan du tilsette kjøttkraft, solbærsaft og matfløte. Smak til med timian, salt og pepper. Ha eventuelt i maizena blandet med litt vann for en tykkere saus.
Har du rester av grønnsaker som beter, sopp, løk, rotgrønnsaker og poteter, så kan de deles opp i middels store biter og has i gryta etter at sausen er laget/tilsatt.
La gryta putre til alt er gjennomvarmt.