Har du både kjøtt, grønnsaker og saus til overs fra steken? Ta vare på alt sammen og lag en knallgod alt-i-ett-gryte dagen-derpå. Om det ikke strekker helt til med grønnsaker og saus, så kan du selvsagt fylle på med det du har i kjøleskapet.

Alt-i-ett-gryte

Har du både kjøtt, grønnsaker og saus til overs fra steken? Ta vare på alt sammen og lag en knallgod alt-i-ett-gryte dagen-derpå. Om det ikke strekker helt til med grønnsaker og saus, så kan du selvsagt fylle på med det du har i kjøleskapet.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Alt-i-ett-gryte:

800 g

rester av steken

2 stk

gulrot

1 stk

løk

2 ss

smør

3 dl

frosne erter

Saus (om ikke restene strekker til):

6 dl

kjøttkraft (buljong

1 dl

solbærsaft

3 dl

matfløte

1 ts

tørket timian

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

maizena

Slik gjør du:

Alt-i-ett-gryte:

Del gulrøttene og løken i skiver, og kjøttet i små biter. 

Tips:

Om du har nok grønnsaker til overs, kan du sløyfe løk, gulrøtter og erter i oppskriften. Ellers er det bare å bruke det tilbehøret du har til overs – både beter, gulrøtter, poteter, sellerirot, pastinakk, sopp og løk passer godt i denne gryta. 

Varm opp en gryte på middels høy varme med smør, og ha i gulrøtter, løk, kjøtt og frosne erter. La det frese i ca. 10 minutter på middels varme. 

Ha i restene av sausen. Om du ikke har nok saus, kan du tilsette kjøttkraft, solbærsaft og matfløte. Smak til med timian, salt og pepper. Ha eventuelt i maizena blandet med litt vann for en tykkere saus. 

Har du rester av grønnsaker som beter, sopp, løk, rotgrønnsaker og poteter, så kan de deles opp i middels store biter og has i gryta etter at sausen er laget/tilsatt. 

 

La gryta putre til alt er gjennomvarmt. 

Her finner du flere oppskrifter med viltkjøtt