Bærkjeks
TV-kokk og kokebokforfatter, Charlotte Mohn Gaustads bærkjeks er så gode at vi anbefaler å lage dobbel porsjon. Med deilige bær som tyttebær og blåbær kommer disse til å gå ned på høykant.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Bærkjeks:
200 g
meiersmør
200 g
brunt sukker
2 stk
egg
2 ts
bakepulver
200 g
siktet hvetemel
200 g
havregryn
200 g
bær
Slik gjør du:
Bærkjeks:
Varm opp stekeovnen til 180 grader.
Smelt smøret.
Rør sammen sukker og egg i en bolle. Bland deretter inn de resterende ingrediensene.
Hvis du vil lage to ulike kjeks (blåbær og tyttebær), deles deigen i to boller før du blander i bær.
Form deigen til kjeks. Enten ved å rulle en tykk pølse som deretter deles i skiver. Eller ved å trille små kuler (ca 1 ss) og klem de litt flate. Legg kjeksene på et stekebrett som er kledd med bakepapir .
Kjeksene stekes til de er gylne i kantene på midterste rille i ovnen, ca. 15-20 min.
Tisp:
Tid og temperatur vil variere fra ovn til ovn.
Avkjøles på rist og oppbevares i en kakeboks.