![Banansplitt ble laget for første gang i 1904 i Pennsylvania i USA, og har i løpet av årene blitt en veldig populær dessert. Banansplitt på bålet er en turvennlig vri med bringebær, sjokolade og marshmallows.](/mat/banansplitt-pa-balet/_/image/d92225f4-a58c-4fa8-a4c1-07d8abd66461:478283300acc84ed0fd4ee59346ff0ea17ab5041/block-160-91/Banansplitt-3.jpg)
Banansplitt på bålet
Banansplitt ble laget for første gang i 1904 i Pennsylvania i USA, og har i løpet av årene blitt en veldig populær dessert. Banansplitt på bålet er en turvennlig vri med bringebær, sjokolade og marshmallows.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Banansplitt på bålet:
4 stk
bananer
1 pose
små marshmallows
100 g
sjokoladebiter
150 g
bringebær
Utstyr som anbefales:
Aluminiumsfolie
Klype
Ved
Lighter /fyrstikker
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Gjør et snitt i banene på langs slik at skallet åpner seg. Bruk en gaffel og mos banene litt. Fyll med marshmallows, sjokoladebiter og bringebær.
Pakk aluminiumsfolie rundt bananene, og pakk sekken.
![Banansplitt-1.jpg](/mat/banansplitt-pa-balet/_/image/bb8be4f6-1de4-4f41-bca0-753620e6a0cc:db7c43471d346da3749fa24f7e2ff978f85fbcfb/width-768/Banansplitt-1.jpg)
Dette gjør du på turen:
Legg bananene på en bålrist, i en stekepanne eller på indirekte varme på bålet – for eksempel på en stor stein tett inntil bålet. La de ligge i ca. 10 minutter, til sjokoladebitene har begynt å smelte.
Tips:
Banansplitten kan også stekes på grillen.
Pakk dem opp og server.
![Banansplitt-5.jpg](/mat/banansplitt-pa-balet/_/image/4e023150-8b99-471d-829c-1451ed5ccdab:1cf6eb1c93cd5dd240380363485bf75ec7d7c64a/width-768/Banansplitt-5.jpg)