Banansplitt ble laget for første gang i 1904 i Pennsylvania i USA, og har i løpet av årene blitt en veldig populær dessert. Banansplitt på bålet er en turvennlig vri med bringebær, sjokolade og marshmallows.

Banansplitt på bålet

Banansplitt ble laget for første gang i 1904 i Pennsylvania i USA, og har i løpet av årene blitt en veldig populær dessert. Banansplitt på bålet er en turvennlig vri med bringebær, sjokolade og marshmallows.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Banansplitt på bålet:

4 stk

bananer

1 pose

små marshmallows

100 g

sjokoladebiter

150 g

bringebær

Utstyr som anbefales:  

 

Aluminiumsfolie 
Klype 
Ved 
Lighter /fyrstikker 

 

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Gjør et snitt i banene på langs slik at skallet åpner seg. Bruk en gaffel og mos banene litt. Fyll med marshmallows, sjokoladebiter og bringebæ​r. 

 

 

Pakk aluminiumsfolie rundt bananene, og pakk sekken. 

Banansplitt-1.jpg

 

Dette gjør du på turen:

 

Legg bananene på en bålrist, i en stekepanne eller på indirekte varme på bålet – for eksempel på en stor stein tett inntil bålet. La de ligge i ca. 10 minutter, til sjokoladebitene har begynt å smelte. 

 

 

Tips:

Banansplitten kan også stekes på grillen.

Pakk dem opp og server. ​

Banansplitt-5.jpg

 

Flere oppskrifter med bær