Banansplitt på bålet
Banansplitt ble laget for første gang i 1904 i Pennsylvania i USA, og har i løpet av årene blitt en veldig populær dessert. Banansplitt på bålet er en turvennlig vri med bringebær, sjokolade og marshmallows.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Banansplitt på bålet:
4 stk
bananer
1 pose
små marshmallows
100 g
sjokoladebiter
150 g
bringebær
Utstyr som anbefales:
Aluminiumsfolie
Klype
Ved
Lighter /fyrstikker
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Gjør et snitt i banene på langs slik at skallet åpner seg. Bruk en gaffel og mos banene litt. Fyll med marshmallows, sjokoladebiter og bringebær.
Pakk aluminiumsfolie rundt bananene, og pakk sekken.
Dette gjør du på turen:
Legg bananene på en bålrist, i en stekepanne eller på indirekte varme på bålet – for eksempel på en stor stein tett inntil bålet. La de ligge i ca. 10 minutter, til sjokoladebitene har begynt å smelte.
Tips:
Banansplitten kan også stekes på grillen.
Pakk dem opp og server.