Burger med roastbeef av hjort smaker helt nydelig med dijonnaise, syltet rødløk, stekt løk, salat, sopp og bacon. En fargerik burger som oser av god smak.

Burger med roastbiff av hjort

Burger med roastbeef av hjort smaker helt nydelig med dijonnaise, syltet rødløk, stekt løk, salat, sopp og bacon. En fargerik burger som oser av god smak.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Roastbiff av hjort:

800 g

flatbiff av hjort

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

margarin

3 stilker

frisk timian

Tilbehør:

1 stk

løk

100 g

sopp

1 dl

olje

1 ss

smør

8 stk

baconskiver

0.5 stk

agurk

75 g

brokkolispirer

4 stk

hamburgerbrød

Oppskrifter på tilbehør:

Syltet rødløk

Dijonnaise

 

Slik gjør du:

Roastbiff av hjort:

Varm opp stekeovnen til 125 grader.

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Om kjøttstykket ikke er jevnt i størrelse, kan du surre det med hyssing for å få en jevn fasong. Da er det lettere å skjære stykkene.

Varm opp en stekepanne med smør på høy varme, og brun kjøttet på alle sider. Ha stilkene med timian i panna. 

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, og ha det over i en langpanne. Hell smøret fra stekepannen over kjøttet og stek på midterste rille i ovnen til kjøttet oppnår ønsket kjernetemperatur.

Roastbiff med rød kjerne: 55-58 grader.

Roastbiff med rosa kjerne: 60-62 grader.

La kjøttet hvile før det skjæres opp. Det er viktig å bruke en  skarp kniv for å få tynne nok skiver. Har du påleggsskjærer er det aller best. 

Tilbehør:

Del løken og soppen i tynne skiver. Løken freser du i varm olje. Det er viktig at oljen bruser når du har i løken. Friter i flere omganger, og la løken renne av seg på et tørkepapir. 

Varm opp en stekepnne med smør på middels høy varme, og fres soppen til den er gyllen. Ha den over på en tallerken. Spørstek i baconskivene i den samme stekepannen.

Del agurken i skiver.

Anrett hamburgeren med alle ingrediensene. Vi startet med djonnaise etterfulgt av salatmix, agurkskiver, sprøstekt løk, baconskiver, sopp, roastbiff av hjort, syltet rødløk og brokkolispirer.