Charcuterie wreath
Charcuterie wreath, eller krans, er blitt en populær rett til jul. Her er det bare å la fantasien løpe, men kjøtt er hovedingrediensen sammen med ost, grønt og kjeks. Det ser både avansert og nydelig ut, men det er faktisk veldig enkelt å dandere.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Charcuterie wreath:
13 klaser
Røde druer
150 g
Brie
100 g
pepperost
50 g
kirsebærost
150 g
speket elgpølse
150 g
speket reinsdyrpølse
100 g
spekeskinke
100 g
fine rugkjeks
100 g
bringebær
50 g
oliven med paprika
3 stilker
rosmarin
3 stilker
oregano
2 dl
honning
2 dl
fikensyltetøy
Tips:
Du kan selvsagt bruke annt kjøtt, ost, frukt og grønt også. Har du gravet kjøtt er det perfekt, eller kanskje røkt fisk eller gravet ørret? Her er det bare å ta det man har og pynte med det tilbehøret man ønsker.
Slik gjør du:
Charcuterie wreath:
Bruk gjerne et trefat. Start med tre klaser druer med litt mellomrom. Plasser to små glass med honning og fikensyltetøy i mellom.
Del opp spekepølsene i tynne skiver og ostene i litt tykkere skiver.
For å lage roser av spekepølsen er det viktig at spekepølsen skjæres i veldig tynne skiver. Rull den første skiven stramt sammen. Så følger du på med en og en skive rundt til du har en rose. Bruk en tannstikker i bunn (ca 3 sentimer ned fra toppen) slik at du fester rosen. Klipp av bunnen.
Tips:
Skivene fra bunnen av rosen kan du lage en liten rose av. Samme fremgangsmåte.
Dander så med kjeks, ost og spekmat i en krans. Pynt med bringebær, oliven og friske urter. Server med en god rødvin og nyt selskapet.
Charcuterie
Et charcuterie board er et brett som inneholder spekemat, oster og en rekke søte og salte biter i tillegg (inkludert miniatyrsylteagurk, oliven, fikenpålegg, aprikoskonserver, fullkornssennep, honeycomb og mer). Charcuterie dukket først opp i Frankrike på 1400-tallet da folk brukte hver siste bit av kjøttet og ikke kastet noe bort, mens det var i USA at charcuteriebrettene ble populære.