Chili con carne
Ta frem viltkjøttdeigen du har i fryseren og lag den populære tex-mexgryta. Chili con carne kan du fint ta med på tur, og den vil garantert varme en jegerkropp som sitter på post.
Enkel•45 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Chili con carne:
1 stk
løk
1 fedd
hvitløk
1 ss
smør
400 g
viltkjøttdeig
1 stk
grønn paprika
1 stk
rød paprika
1 stk
chili
400 g
kidneybønner
800 g
knuste tomater
1 ts
chilipulver
2 ts
spisskummen
1 ts
salt
1 stk
pepper
Tilbehør:
4 dl
ris
1 pose
tortillachips
2 stk
lime
Tips:
Skal du ha den med chili con carne på tur, så er det bare å ha risen rett i gryta slik at det er enklere å servere.
Slik gjør du:
Chili con carne:
Finhakk løk og hvitløk.
Varm opp en litt stor gryte med smør på middels varme, og fres løken og hvitløken til den er blank. Tilsett kjøttdeigen og stek den til den er gjennomstekt.
Del rød og grønn paprika i middels store biter og finhakk chilien. Ha alt i gryta sammen med knuste tomater, kidneybønner, chilipulver, spisskummen og salt.
Tips:
Er du glad i sterk mat er det bare å ha i mer chili. Tilsett gjerne mer spisskummen for mer smak også.
La gryta småputre på middels lav varme i minst 20 minutter.
Kok opp risen etter anvisning på pakken.
Smak til med salt og pepper, og server chili con carne med ris, rømme, tortillachips og en skvis lime.
Lag nachos av restene
Legg et lag tortillachips i en ildfast form og ha restene fra chili con carne på topp. Tilsett gjerne noen jalapeños. Avslutt med revet ost og gratiner i ovnen til osten er smeltet. Server med rømme og salsa.