Chili con carne

Ta frem viltkjøttdeigen du har i fryseren og lag den populære tex-mexgryta. Chili con carne kan du fint ta med på tur, og den vil garantert varme en jegerkropp som sitter på post.

Enkel45 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Chili con carne:

1 stk

løk

1 fedd

hvitløk

1 ss

smør

400 g

viltkjøttdeig

1 stk

grønn paprika

1 stk

rød paprika

1 stk

chili

400 g

kidneybønner

800 g

knuste tomater

1 ts

chilipulver

2 ts

spisskummen

1 ts

salt

1 stk

pepper

Tilbehør:

4 dl

ris

1 pose

tortillachips

2 stk

lime

Tips:

Skal du ha den med chili con carne på tur, så er det bare å ha risen rett i gryta slik at det er enklere å servere. 

Slik gjør du:

Chili con carne:

 

Finhakk løk og hvitløk. 

 

Varm opp en litt stor gryte med smør på middels varme, og fres løken og hvitløken til den er blank. Tilsett kjøttdeigen og stek den til den er gjennomstekt. 

Del rød og grønn paprika i middels store biter og finhakk chilien. Ha alt i gryta sammen med knuste tomater, kidneybønner, chilipulver, spisskummen og salt. 

Tips:

Er du glad i sterk mat er det bare å ha i mer chili. Tilsett gjerne mer spisskummen for mer smak også.

La gryta småputre på middels lav varme i minst 20 minutter. 

Kok opp risen etter anvisning på pakken. 

 

Smak til med salt og pepper, og server chili con carne med ris, rømme, tortillachips og en skvis lime​. ​

Lag nachos av restene

Legg et lag tortillachips i en ildfast form og ha restene fra chili con carne på topp. Tilsett gjerne noen jalapeños. Avslutt med revet ost og gratiner i ovnen til osten er smeltet. Server med rømme og salsa. 

Flere oppskrifter med viltkjøtt