Chimichurri
Chimichurri er en urteolje med argentinsk opprinnelse. Den er enkel å lage og smaker helt nydelig til viltkjøttet.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Chimichurri:
2 potter
bladpersille
2 potter
oregano
1 potte
koriander
2 båter
hvitløk
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
rødvinseddik
2 stk
lime
1 dl
olivenolje
Chimichurri kan lagres i kjøleskapet i cirka en måned. Den holder seg best i et glass med lokk.
Slik gjør du:
Chimichurri:
Rens urtene og ha de over i en foodprocessor sammen med hvitløk, salt og pepper. Kjør til alt er finhakket.
Skvis saften fra limen over i en bolle og tilsett rødvinseddik og olivenolje.
La maskinen fortsette å gå, og tilsett rødvinseddik og olje i en tynn stråle. Sausen er ferdig når alt er godt blandet og har en flytende konsistens.
La oljen stå litt før servering slik at smakene setter seg. Smak eventuelt til med litt salt, pepper og limesaft.
Tips:
Ønsker du en sterkere variant kan du tilsette finhakket chili.