Vill wrap med nydelig rosastekt viltkjøtt og deilig tilbehør som sopp, salat, rømme, chimichurri og tyttebær er en innertier. Prikken over i-en er hjemmelagde tortillalefser.

Vill wrap

Vill wrap med nydelig rosastekt viltkjøtt og deilig tilbehør som sopp, salat, rømme, chimichurri og tyttebær er en innertier. Prikken over i-en er hjemmelagde tortillalefser.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Roastbiff av vilt:

800 g

flatbiff av elg eller hjort

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

smør

4 stilker

timian

Hjemmelagde tortillalefser:

400 g

Tipo 00 mel

1 ts

bakepulver

1 ts

salt

2.5 dl

vann

3 ss

rapsolje

Tilbehør:

250 g

sopp

1 stk

rødløk

1 pk

sorte bønner

1 pose

ristede pinjekjerner

1 ss

smør

1 pose

babyleaf (salatbalnding)

2 dl

tyttebær

2 dl

lettrømme

Slik gjør du:

Roastbiff av vilt:

Varm opp stekeovnen til 125 grader.

 

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Om kjøttstykket ikke er jevnt i størrelse, kan du surre det med hyssing for å få en jevn fasong. Da er det lettere å skjære stykkene.

Varm opp en stekepanne med smør på høy varme, og brun kjøttet på alle sider. Ha stilkene med timian i panna. 

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, og ha det over i en langpanne. Hell smøret fra stekepannen over kjøttet og stek på midterste rille i ovnen til kjøttet oppnår ønsket kjernetemperatur.

Roastbiff med rød kjerne: 55-58 grader.

Roastbiff med rosa kjerne: 60-62 grader.

La kjøttet hvile før det skjæres opp. Det er viktig å bruke en  skarp kniv for å få tynne nok skiver. Har du påleggsskjærer er det aller best.

Hjemmelagde tortillalefser:

Ha tipo 00 melet i en bakebolle og tilsett bakepulver og salt. Rør det sammen.

Tilsett vann og rapsolje, og elt deigen i 3-4 minutter - til den er myk og smidig. 

Rull en pølse av deigen og del den in 15 emner. Rull emnene til boller og legg dem på en fjøl eller en tallerken. Dekk med plastfolie og sett kaldt i 20 minutter.

Kjevle bollene ut til de er syltynne. 

Tips:

Ha gjerne litt mel på benken slik at deigen ikke fester seg når du kjevler.

Varm opp en stekepanne på høy varme. Stek tortilallefsene - en og en. Når de begnner å boble på topp, kan de snus og stekes i 30 sekunder til. Med høy varme går det fort, så pass på underveis slik at de ikke svir seg. 

Tips:

Om du har brukt mel til utkjevling, så husk å børst pannen fri for mel underveis slik at melet ikke svir seg og lager rent smak. 

Tilbehør:

Del sopp og løk i skiver.

Varm opp en stekepanne med smør, og fres soppen og løken tid den er gyllen.

Tilsett sorte bønner og pinjekjerner, og fres i et par minutter. Sett til side mens du steker tortillalefsene.

Dander rømme, babayleaf, soppblanding, roastbiff, chimichurri og tyttebær på hver lefse. Brett sammen og nyt.