Dessertspyd med bær
Dessertspyd med bær er nydelig, men du kan fylle dem med det meste. Vi har valgt bringebær, blåbær, marshmallows og en nydelig karamellssaus som du kan dyppe spydene i. De smaker også veldig godt på grillen.
Enkel•20 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Dessertspyd med bær:
4 stk
grillpinner
12 stk
marshmallows
12 stk
bringebær
12 stk
blåbær
8 stk
løvetann
Karamellsaus:
300 gr
sukker
0.5 dl
vann
125 gr
smør
3 dl
kremfløte
1 ts
maldonsalt
Grilling av dessertspyd
Løvetann er spiselig, men kanskje greit å sløyfe om du skal grille spydene.
Legg trepinnene i vann på forhånd for å unngå at de begynner å brenne på grillen.
Legg spydene på grillen i cirka 5 minutter, til de er lune og har fått litt farge. Snu dem rundt av og til.
Slik gjør du:
Dessertspyd med bær:
Tre marshmallows, bringebær, blåbær og løvetann på spydene.
Karamellsaus:
Del smøret i biter.
Rør sammen sukker og vann, og ha det over i en tykkbunnet kjele. Varm opp på middels varme. Ikke rør mens det koker, for da kan sukkeret krystalliserer seg. Det vil først tørke noe inn før det smelter og blir til flytende karamell. Pass på så det ikke brenner seg.
Tilsett smør og visp til det har smeltet og blandet seg inn i karamellen.
Ta kjelen av platen og hell kremfløten i en tynn stråle mens du hele tiden visper til alt er blandet. Visp inn maldonsaltet til slutt, og avkjøl karamellen i 10 minutter.