Dessertspyd med bær

Dessertspyd med bær er nydelig, men du kan fylle dem med det meste. Vi har valgt bringebær, blåbær, marshmallows og en nydelig karamellssaus som du kan dyppe spydene i. De smaker også veldig godt på grillen.

Enkel20 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Dessertspyd med bær:

4 stk

grillpinner

12 stk

marshmallows

12 stk

bringebær

12 stk

blåbær

8 stk

løvetann

Karamellsaus:

300 gr

sukker

0.5 dl

vann

125 gr

smør

3 dl

kremfløte

1 ts

maldonsalt

Grilling av dessertspyd 

Løvetann er spiselig, men kanskje greit å sløyfe om du skal grille spydene. 

Legg trepinnene i vann på forhånd for å unngå at de begynner å brenne på grillen. 

Legg spydene på grillen i cirka 5 minutter, til de er lune og har fått litt farge. Snu dem rundt av og til.  

Slik gjør du:

Dessertspyd med bær:

Tre marshmallows, bringebær, blåbær og løvetann på spydene. 

Karamellsaus:

 

Del smøret i biter. 

 

Rør sammen sukker og vann, og ha det over i en tykkbunnet kjele. Varm opp på middels varme. Ikke rør mens det koker, for da kan sukkeret krystalliserer seg. Det vil først tørke noe inn før det smelter og blir til flytende karamell. Pass på så det ikke brenner seg. 

Tilsett smør og visp til det har smeltet og blandet seg inn i karamellen. 

 

Ta kjelen av platen og hell kremfløten i en tynn stråle mens du hele tiden visper til alt er blandet. Visp inn maldonsaltet til slutt, og avkjøl karamellen i 10 minutter. ​

anine.jpg

 

Flere oppskrifter med bær finner du her
External-link icon