Duebryst med råmarinert rødkål
Imponer gjestene dine med en rett de sent vil glemme. Duebryst med råmarinert rødkål, balsamicoløk og forvellet hvitløksspinat smaker helt nydelig.
Middels•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Duebryst:
8 stk
duebryst
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
smør
Forvellet hvitløksspinat:
250 g
spinat
1 fedd
hvitløk
1 ss
smør
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Råmarinert rød spisskål:
1 stk
rød spisskål
2 dl
sitronsaft
1 dl
eplecidereddik
2 ss
sukker
0.5 ts
salt
1 neve
tyttebær
Balsamicoløk:
12 stk
delikatesseløk
2 ss
sukker
2 ss
balsamicoeddik
2 ss
rødvinseddik
1 ts
pepper
Tips:
Server duebryst med forvellet hvitløksspinat, råmarinert rød spisskål og balsamicoløk. Om du ønsker potet ved siden av, så anbefales potetmos.
Slik gjør du:
Duebryst:
Krydre duebrystene med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne på høy varme med smør og stek duebrystene med skinnsiden ned i et par minutter.
Snu brystene og stek videre i et par minutter. Reduser varmen og snu med jevne mellomrom om brystene trenger mer steketid - avhengig av størrelsen og hvor rosa man ønsker kjøttet.
Forvellet hvitløksspinat:
Vask og tørk spinaten godt.
Kok opp en kjele med vann og forvell spinaten i 2 minutter. Deretter dypper du den ca. 10 sekunder i isvann.
Varm opp en stekepanne med litt smør på middels høy varme. Ha feddet med hvitløk i stekepannenen.
Tilsett den forvellede spinaten og rør det litt rundt i 1 minutt. Ha på salt og pepper.
Råmarinert rød spisskål:
Del den røde spisskålen i tynne strimler. Ha det over i en bolle.
Kok opp sitronsaft, eplecidereddik, sukker og salt, og småkok til sukkeret er oppløst. Hell over rødkålen, tilsett tyttebærene og la det avkjøle seg helt.
Balsamicoløk:
Rens løken. Kok opp en kjele med vann, og kok løken med skallet på til løken er mør.
Bland sammen sukker, balsamicoeddik, rødvinseddik, olje og pepper i en liten kasserolle. Kok opp, la det koke til sukkerert har løst seg opp og du har en sirup.
Fjern skallet av løken.
Vend løken inn i balsamicosirupen.