Elgburger
En saftig elgburger egner seg like godt på grillen som i stekepanna. Med en smakfull soppstuing, cherrytomater, spekeskinke og hjemmelagde hamburgerbrød blir dette sommerens vinner.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Elgburger:
0.5 stk
løk
100 g
bacon
400 g
kjøttdeig av elg
2 ss
brødrasp
1 stk
egg
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 ss
smør
4 skiver
ost
Soppstuing:
250 g
sopp
0.5 stk
løk
1 ss
smør
1 dl
fløte
0.5 ts
salt
0.5 ts
papper
Tilbehør:
4 stk
hamburgerbrød
4 skiver
spekeskinke
1 pose
ruccula
10 stk
cherrytomater
Slik gjør du:
Elgburger:
Finhakk løk og bacon, og ha det over i en bolle sammen med kjøttdeigen av elg.
Tilsett brødrasp egg, salt og pepper, og kna alt godt sammen.
Form fire burgere. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og stek burgerne til de er gylne på begge sider og gjennomstekte. Om du ønsker ost på kan det has på mot slutten av steketiden.
Soppstuing:
Finhakk sopp og løk.
Varm opp en stekepanne med smør og fres soppen og løken til den er gyllen.
Ha i fløten og la det koke på medium varme til soppstuingen tykner.
Smak til med salt og pepper.
Tilbehør:
Mens soppstuingen putrer kan du skru på grillen i stekeovnen og legge spekskinkeskivene på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes til de er crispy.
Del hamburgerbrødet i to og ha ruccula og cherrytomater delt i to på den nederste delen. Ha så elgburgeren på salaten og avslutt med soppstuing og toppen av hamburgerbrødet.